250 KG DE PEȘTE, PRINSE ILEGAL DIN NISTRU. Făptașii vor fi pedepsiți

21 apr 2023
Au făcut abstracție de perioada de prohibiție și regulamentul pentru aflarea în zona de frontieră și au mers la pescuit în Parcul Național „Nistrul de Jos”. Prinși de oamenii legii, doi bărbați sunt documentați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și braconaj piscicol. Aceștia au fost surprinși în noaptea de ieri, 20 aprilie 2023, în timp ce pescuiau pe râul Nistru cu ustensile confecționate manual.

Circa 250 de kg de pește de diferite specii au fost prinse de braconieri. După încheierea primară a procedurilor de control comun IGPF și IPM, tot peștele a fost eliberat în apele Nistrului.

În Parcul Național „Nistrul de Jos”, zonă aflată în responsabilitatea Sectorului Poliției de Frontieră Olănești, patrula mobilă a observat persoanele pe malul râului. În cadrul verificărilor de rigoare, cei doi bărbați nu au putut prezenta nici documente de identitate, nici avizul prealabil privind aflarea la frontieră și mai mult, că pescuiau ilegal, când pe teritoriul Republicii Moldova a fost dispusă perioada de prohibiție la pescuit, informează Poliția de Frontieră.

Despre acest caz au fost informați reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului Ștefan Vodă, prezenți la fața locului pentru documentare.

Pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, cei doi bărbați s-au ales și cu amenzi în mărime de 10 unități convenționale fiecare.

Cercetările pe caz continuă.
loading ...