ADUNAREA GENERALĂ A LEGUMICULTORILOR: Ultimul pas de constituire a Asociației

05 mar 2024
Legumicultorii se întrunesc în ședință generală pentru a constitui Asociația Producătorilor de Legume din Moldova, care să-i reprezinte. Reuniunea va avea loc la Chișinău, pe data de 15 martie, ora 10, Chișinău, strada Zimbrului 10, Institutul Muncii, sala Polivalentă.
 
Evenimentul are scopul de a pune temelia unei colaborări între producătorii de legume de toate categoriile, pentru unificarea vocii acestora, asigurarea transferului de cunoștințe și modernizarea sectorului.
 
Se vor discuta și stabili principiile și obiectivele asociației, aproba statutul și condițiile de aderare a membrilor, determina suma cotizației. Totodată vor fi alese organele de conducere. Tocmai din acest motiv, prezența fiecărui legumicultor este necesară și valoroasă, așa cum doar împreună putem pune bazele unei structuri puternice.


 
Pentru a participa la Adunarea Generală de constituire a Asociației Producătorilor de Legume din Moldova, completați acest FORMULAR.
 
Adunarea Generală de constituire a Asociației Producătorilor de Legume din Moldova încheie seria de evenimente publice organizate de Federația Agricultorilor din Moldova, ca parte a campaniei naționale de mobilizarea a legumicultorilor, susținută de Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală, USAID.
 
În perioada decembrie 2023 – ianuarie 2024, au fost organizate 11 Adunări Regionale, la care au participat peste 400 de legumicultori din toată țară. Aceștia au fost informați despre beneficiile asocierii într-o structură funcțională, la nivel național. În urma acestor evenimente, au fost înaintați reprezentanți ai sectorului, din fiecare raion pentru a face parte din Grupul de Inițiativă pentru a porni procesul fondării asociației. Drept rezultat, au fost organizate trei ședințe de lucru ai membrilor Grupului de Inițiativă, care au avut mai multe obiective:
 
  • Ședință I de lucru: a fost elaborat conceptul asociației, ce include principiile de formare, viziune, obiective, domeniile de activitate și statutul de membru.
  • Ședința a II s-a concentrat pe aspectele de dezvoltare instituțională: organele de conducere și responsabilitățile lor, drepturile și obligațiile membrilor, resursele de finanțare, funcționarea internă
  • Ședința a III a fost direcționată în pregătirea Adunării de Constituire a APLM: agenda adunării, discutarea statutului, elaborarea procedurii de înaintare a candidaților în organele de conducere, procedura de alegeri etc.
 
Totodată, Grupul de Inițiativă a reușit să înainteze și două solicitări către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Una dintre acestea reprezintă 16 recomandări privind îmbunătățirea sistemului de subvenționare. Iar a doua propune revizuirea și ajustarea manualului de alocare a granturilor din Proiectul Investiții pentru guvernanță, creștere și reziliență în agricultură (AGGRI).
 
Vă încurajăm să veniți și să vă aduceți contribuția la acest moment esențial pentru industria noastră.
 
Pentru informații adiționale, ne puteți contacta pe adresa de email: lgrigore@agrofarm.md sau la nr de telefon 062102916. 
loading ...