AGRICULTORII AFLAȚI ÎN PRAG DE FALIMENT VOR PRIMI AJUTOR DE LA GUVERN

17 nov 2023
Într-o conferință de presă, susținută astăzi, 17 noiembrie, ministrul agriculturii, Vladimir Bolea, a declarat că fermierii aflați în prag de faliment vor primi ajutor de la stat. Potrivit oficialului, suport vor primi, în special, agricultorii de la sudul Moldovei, care, în ultimii ani sunt grav afectați de secetă.
 
S-a luat decizia de a crea un grup de lucru, format din reprezentanți ai Ministerului Economiei, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerul Finanțelor și reprezentanți din partea agricultorilor, care vor examina cu maximă atenție cazul fiecărui agricultor în parte.
 
Chiar de săptămâna viitoare, în mod urgent, prin intermediul direcțiilor agricole vom începe recepționarea dosarelor. Trebuie să reușim să venim cu măsuri de susținere pentru agenții economici aflați în prag de insolvabilitate. Dar cazurile vor fi analizate cu mare atenție. Potrivit dosarelor depuse la subvenția post investiție, putem vedea că nu toți agricultorii sunt în prag de faliment, s-au făcut investiții. De ajutor vor beneficia acei care au fost cu adevărat afectați, a declarat ministrul.
 

Când vor primi fermierii banii pentru subvențiile post-investiționale?

Tot în cadrul conferinței, Vladimir Bolea a menționat că începând cu ziua de luni, 20 noiembrie, agricultorii vor primi în conturi banii pentru subvențiile post-investiționale.
 
Potrivit AIPA, s-au recepționat 2642 de cereri de acordare a sprijinului financiar, pentru 2104  producători agricoli unici, în valoare de peste 1316,5 mil. de lei. Cea mai mare pondere a solicitărilor sunt înregistrate pentru  investițiile efectuate în infrastructura de producere, prelucrare sau comercializare în sectorul vegetal. Pentru anul 2023 valoarea fondului de subvenționare constituie 1,9 miliarde de lei.
 
 
loading ...