ALEXANDRA ȘIAN A FOST NUMITĂ ÎN FUNCȚIA DE SECRETAR DE STAT LA MAIA

14 feb 2024
Alexandra Șian a fost numită în funcția de secretar de stat al ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.
 
Alexandra Șian va fi responsabilă de identificarea potențialilor donatori, de negocierea proiectelor de asistență tehnică și financiară în agricultură, precum și a acordurilor de comerț.
 
Alexandra Șian are o experiență de peste 10 ani în pilotarea și gestionarea proiectelor și programelor, fiind implicată preponderent în sprijinirea dezvoltării rurale și stimularea spiritului antreprenorial. În ultimii 7 ani, Alexandra Șian a fost analist la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, unde a coordonat activitatea a 18 echipe de consultanți în afaceri locale și alte câteva echipe de consultanți internaționali. De asemenea, s-a ocupat de strângerea de fonduri și negocieri.
 
Noul secretar de stat Alexandra Șian este licențiată în relații economice internaționale și deține titlu de magistru în tranzacții internaționale și diplomație economică.
 
În prezent, organigrama Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova sunt 3 poziții de secretar de stat, un secretar general al ministerului și un secretar general adjunct. Cele 3 funcții de secretar de stat sunt deținute de către: Vasile Șarban, Andrian Digolean și Iurie Scripnic.
loading ...