AZERBAIDJANUL, INTERESAT SĂ IMPORTE CEREALE ȘI ULEI DE FLOAREA SOARELUI DIN MOLDOVA

09 mai 2022
În cadrul vizitei de lucru la Baku, ministrul MAIA, Viorel Gherciu, împreună cu directorul ADMA, Maxim Popov, au avut o întrevedere cu ministrul azer al Economiei, Mikhayil JABBAROV.

Oficialii au explorat posibilitățile intensificării relațiilor comerciale între state. Ministrul azer a manifestat deschidere în ceea ce privește susținerea inițiativelor de interes reciproc.

De asemenea, oficialul din Azerbaidjan și-a manifestat interesul și pentru realizarea importului de cereale și ulei de floarea soarelui din țara noastră. Totodată, a menționat despre perspectivele organizării unui forum moldo-azer în contextul comisiei inter-guvernamentale planificate, unde partea moldovenească urmează să prezinte oportunitățile investiționale sectoriale.

Tot în cadrul discuțiilor, oficialii au analizat posibilitatea asigurării producătorilor agricoli cu fertilizanți pe bază de azot și unor eventuale livrări în țara noastră. În context, la ședință a participat și vice-președintele companiei petroliere de stat "Socar".

Tot la Baku, Viorel Gherciu a purtat discuții cu directorul general al FAO, Qu Dongyu, despre sprijinul și asistența oferită de FAO țării noastre, de-a lungul anilor, în implementarea proiectelor și programelor de dezvoltare a agriculturii. În context, oficialii au trecut în revistă progresele obținute și principalele acțiuni realizate grație suportului FAO și a bunei cooperări interinstituționale.

De asemenea, oficialii au discutat despre perspectivele de transformare și dezvoltare digitală a întreprinderilor agricole naționale.

În acest sens, oficialii au convenit asupra fortificării colaborării în domeniile aferente sectorului agricol.
 
loading ...