CÂT VOR COSTA MÂINE CARBURANȚII? Ce spune ANRE despre stocurile de motorină, AICI

24 mar 2023
Pentru ziua de mâine, 23.03.2023, ANRE a stabilit următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:
  • 24,52 lei/litru - pentru benzina COR 95 (-05 bani);
  • 21,42 lei/litru - pentru motorina standard (-13 bani).
Potrivit ANRE, prețurile sunt stabilite în baza mecanismului zilnic de plafonare a prețurilor la carburanți și urmând tendința de scădere a cotațiilor internaționale.

În ultimele zile în unele publicații media au apărut informații despre nivelul scăzut al stocurilor de carburanți deținute de companiile petroliere, în special de motorină. Pentru a evita speculațiile la acest subiect, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) vine cu următoarele precizări.

În baza datelor actualizate zilnic, Agenția confirmă disponibilitatea în prezent a stocurilor de motorină și benzină pentru acoperirea deplină a necesităților curente de consum atât pentru persoanele fizice, cât și pentru agenții economici, inclusiv în contextul creșterii cererii sezoniere generate de începutul lucrărilor agricole.

Informația care a apărut public și care a trezit îngrijorări privind suficiența stocurilor de motorină disponibile în țară se referă la cantitățile înregistrate la sfârșitul anului trecut și nu poate fi relevantă pentru situația curentă, adică luna martie 2023, se arată în comunicatul ANRE.

Imagine: promotor.ro
Top știri
Din aceeași categorie
Știri recomandate
loading ...