CE FACEM CU BRAZII VII, RĂMAȘI VERZI DUPĂ SĂRBĂTORI?

11 jan 2024
Toți brazii care au ajuns în casele chișinăuienilor de sărbătorile de iarnă, vor fi reutilizați, la fel ca și în anii precedenți, anunță Primăria Municipiului Chișinău

Astfel, toți locuitorii capitalei sunt îndemnați să depoziteze pomii de Crăciun, utilizați la sărbătorile de iarnă, în apropierea platformelor de colectare a deșeurilor menajere, de unde ulterior vor fi colectați de serviciile specializate din cadrul Primăriei, pentru a fi transportați spre reciclare.
 
Brazii vor fi transportați centralizat, la platforma de deșeuri biodegradabile unde vor fi tocați, iar rumegușul rezultat în urma tocării va fi utilizat pentru compost organic. Acest compost va fi utilizat de către specialiștii Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi" în calitate de îngrășământ organic pentru plante și pentru fertilizarea solului.
 
Locuitorii capitalei sunt rugați să nu arunce brazii direct în containerele pentru deșeuri.
 
În alte țări, precum Germania, brazii de Crăciun iau direct calea parcurilor cu animale. S-au transformat într-un meniu delicios pentru elefanți sau zimbri. Chiar și renii s-au distrat copios, adulmecând acele brazilor. Anii precedenți, și la Grădina Zoologică din Chișinău brazii rămași verzi au fost incluși în meniul viețuitoarelor de acolo.
 
De asemenea, un antreprenor din Chișinău a colectat brazii rămași după sărbători pe care i-a tocat, i-a compostat, iar îngrășământul rezultat a fost folosit la pepiniera de conifere.
 
loading ...