CEL MAI PLOIOS APRILIE DIN ISTORIA OBSERVAȚIILOR METEO. Vremea în Moldova

17 apr 2023
Vremea ploioasă se menține și în această săptămână pe întreg teritoriul țării. Temperatura aerului va oscila între +12 și +17 grade Celsius în primele două zile ale săptămânii, apoi va scădea cu 2 grade, rămânând constantă până duminică. Minimele vor indica +5 grade la Briceni, +8 la Chișinău și +9 grade Celsius la Cahul. Vântul va sufla din Nord-Vest, slab, până la moderat, cu intensificări în ziua de miercuri.

Locuitorii din raioanele de Nord ale țării se vor bucura de mai multe zile fără ploaie, aici se prevăd precipitații doar în zilele de miercuri și joi. Maximele vor oscila între +10 și +12 grade Celsius. Pe parcursul nopții, se vor înregistra +5 garde Celsius.

La Centru, va ploua de miercuri până sâmbătă. Ziua, vor fi +13, +15 grade Celsius. Noaptea, mercurul din termometre va indica +8 garde Celsius.

În sudul țării va ploua toată săptămâna. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între +15 și +17 grade Celsius. În timpul nopții, acestea vor coborî până la +9 grade Celsius.Potrivit regimului pulviometric, cantitatea precipitațiilor căzute a constituit 40-100 de mm, în funcție de zonă. Asta ar însemna, în medie, 100-235% din norma pentru această perioadă. Cea mai mare cantitate de precipitații a fost înregistrată în regiunea postului hidrologic Corpaci – 150 mm (365% din normă) – fapt ce se înregistrează pentru prima dată în luna aprilie, în întreaga perioadă de observații.
 
loading ...