COLEGIILE AGRICOLE DIN ȚARĂ ȚIN PASUL CU DIGITALIZAREA AGRICULTURII

13 mar 2024
În pas cu agricultura, se modernizează și studiile la instituțiile agricole din țară. Așa cum digitalizarea este pe larg utilizată deja de către producătorii agricoli de la noi, pregătirea tinerilor specialiști trebuie să corespundă necesităților pieței. În acest sens, în cadrul Colegiul agrar-tehnic M.V. Frunze din Tiraspol și de la Colegiul tehnic agricol din Svetlii au fost lansate cursurile de scurtă durată privind operarea dronelor agricole. Astfel, elevii de acestor instituții au acces la tehnologii moderne.
 
Pentru a îmbunătăți calitatea educației și pentru a spori atractivitatea studiilor agricole în aceste instituții, cu sprijinul Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală (PCRR), finanțat de USAID Moldova, s-a achiziționat echipamentul necesar pentru lecții practice și teoretice. Înainte de lansarea cursurilor pentru elevi, au fost instruiți și profesori ai colegiilor.


 
La prima rundă de cursuri, s-au înscris 40 de elevi, iar la evenimentul de lansare au participat nu doar tinerii și profesorii, ci și antreprenorii din sectorul agricol. Acesta este un pas important în direcția dezvoltării durabile a agriculturii și a integrării tehnologiilor moderne în practica agricolă din toate regiunile Moldovei.
 
Cursurile fac parte din grantul PCRR „Dezvoltarea unei platforme de cooperare între asociații, producătorii agricoli și instituțiile de învățământ agricol de pe ambele maluri ale Nistrului, pentru a îmbunătăți calitatea educației, studiilor și implementarea tehnologiilor inovative în agricultură”, implementat de Asociația Obștească „Belii Most”.
 
loading ...