CONTRABANDĂ CU FERTILIZANȚI. Au fost confiscate 20.000 de tone de îngrășăminte

16 feb 2024
Oamenii legii au confiscat 20 000 000 kg de îngrășăminte, inclusiv NPK și sulfat de amoniu. Se presupune că produsele nu corespund calității. Potrivit procurorilor PCCOCS și ofițerilor Direcției investigații infracțiuni economice ai INI, îngrășămintele au fost păstrate în condiții inadecvate: sub cerul liber. De asemenea, anchetatorii au confiscat și mai mulți saci cu substanțe granulate. Aceștia au fost duși la expertiză pentru a se stabili cu exactitate ce conțin.
 
Potrivit estimărilor, substanțele chimice sunt importate din Rusia și alte state de către o companie fondată de cetățeni ai Moldovei și Rusiei. Marfa ar valora peste 144.000.000 de lei. În rezultatul perchezițiilor la depozite din Edineț, Florești și Cahul, substanțele păstrate necorespunzător sub cerul liber au fost ridicate, precum și saci cu mostre de substanță granulată ce urmează a fi supusă expertizării.
 
De asemenea, din oficiul bănuiților din Chișinău au fost ridicate documente contabile, înscrisuri de ciornă, dar și purtători de informație și dispozitive de comunicare.
 
Potrivit oamenilor legii, investigațiile pe acest caz continuă.
loading ...