FERMIER PEDEPSIT PENTRU CĂ ȘI-A ÎNSCENAT FALIMENTAREA ÎNTREPRINDERII

25 mar 2024
Și-a înscenat falimentarea întreprinderii pentru a nu achita datoria de peste un milion de lei. Drept rezultat, instanța l-a amendat și l-a obligat să întoarcă datoria, după ce nu și-a onorat obligațiunile față de o altă întreprindere, care l-a finanțat pentru cultivarea sfeclei de zahăr.
 
Este vorba despre un antreprenor din Soroca, care, potrivit ofițerilor PCCOCS, și-a declarat insolvabilitatea srl-ului, după ce a extras din contul bancar al întreprinderii sume de bani, inclusiv de peste 500.000 lei, pe care i-a folosit în scopuri personale. Prin urmare, a pretins că nu ar mai avea mijloace pentru ca să întoarcă datoria pentru cultivarea sfeclei de zahăr, de peste 1.400.000 lei (chiar dacă se angajase să o facă în trei tranșe, în 2018-2020).
 
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul „Nord,” anunță condamnarea întreprinzătorului în vârstă de 50 de ani.
 
În urma investigațiilor penale, bărbatul și-a recunoscut vinovăția. Astfel, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Soroca l-a condamnat pentru insolvabilitatea intenționată a întreprinderii la amendă de peste 30.000 lei, cu privarea de dreptul administrării întreprinderilor sau altor persoane juridice pentru patru ani. De asemenea, acesta urmează să achite și datoria pe care nu și-a onorat-o, de peste 1.400.000 lei.
 
loading ...