FERMIERII DIN UNGHENI, LA DISCUȚII CU MINISTRUL AGRICULTURII

07 mar 2024
Producătorii agricoli și reprezentanții APL din raionul Ungheni s-au întâlnit la masa de discuții cu vicepremierul Vladimir Bolea. Fermierii au subliniat necesitatea de a fi revăzute condițiile de asigurare a riscurilor de producție  de către companiile de asigurare  din țara, necesitatea de a rambursa TVA, de a oferi sprijin destinat modernizării și diversificării activităților agricole.
 
În cadrul întrevederii, oficialul a prezentat acțiunile întreprinse de către autorități pentru a susține producătorii agricoli aflați în dificultate, acordarea creditului agricol de urgență, strategiile și politicile ministerului, reforma gospodăriilor țărănești, asigurarea localităților și a gospodăriilor agricole cu apă, crearea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea unui sector productiv, modern și rezilient, cu o productivitate înaltă.
 
Eficiența sectorului agricol depinde în mare parte de atitudinea agricultorilor, de asocierea și consultanța calitativă, care este  foarte necesară  pentru  a investi  mai judicios în afacerile inițiate. Accent trebuie să se pună  pe menținerea satelor noastre, deoarece baza economică a localităților rurale  tine de dezvoltarea afacerilor agricole și non-agricole, a menționat ministrul.
 
Totodată, cei prezenți au apreciat acordarea creditului agricol de urgență, însă au solicitat implicarea directă a oficialului în soluționarea dificultăților cu care se confruntă aceștia în relațiile cu băncile comerciale.
 
Vicepremierul Vladimir Bolea a promis să transmită aceste preocupări către autoritățile competente și să susțină demersurile pentru îmbunătățirea condițiilor de dezvoltare a sectorului agricol în raionul Ungheni.
loading ...