FORUMUL NAȚIONAL AL SECTORULUI STRUGURILOR DE MASĂ 2024

19 mar 2024
Producătorii de struguri de masă din țară se întrunesc la Forumul Național al Sectorului Strugurilor de masă. Evenimentul își propune să adune în jur de 150 de participanți: producători, exportatori, furnizori de soluții pentru sector și reprezentanți ai autorităților și partenerilor de dezvoltare.
 
În cadrul Forumului, va fi prezentată o restrospectivă a sezonului de producere și export, tehnologii de producere și păstrare, exemple de succes în domeniul cooperării la exportul de struguri.
 
De asemenea, specialiști naționali și internaționali vor aborda mai multe subiecte actuale și de interes pentru producători printre care:
  • Producerea strugurilor în sistem Pergola: bune practici și greșeli de evitat.
  • Tehnologii inovative de procesare a strugurilor de masă în scopul obținerii  Mustului de struguri.
  • Fertilizarea și utilizarea stimulatorilor de creștere în producerea strugurilor de masă.
  • Inovații în protecția integrată a viilor.
  • Cerințe pe piețele de export și ale rețelelor de supermarketuri privind calitatea și limitele maxime admisibile de reziduuri în strugurii de masă.
 
Forumul este organizat de Asociaţia Producătorilor și Exportatorilor de Struguri din Moldova, cu suportul proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova, finanțat de USAID Moldova.
 
Evenimentul va avea loc pe data de 22 martie, 2024 în cadrul Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău.
 
Pentru înregistrare la Forum, contactați: 069075568.
loading ...