LA MAIA, A AVUT LOC PRIMA ȘEDINȚĂ A CONSILIULUI ECONOMIC, MENIT SĂ SUSȚINĂ PRODUCĂTORII AGRICOLI

22 mar 2024
​A avut loc prima ședință. Consiliul este format la etapa actuală din 37 de agricultori, fiind reprezentate toate raioanele țării.
 
Consiliul va avea rolul de a facilita dialogul direct cu producătorii și de a aborda nevoile, posibilitățile și problemele cu care se confruntă acest sector. Participarea membrilor este voluntară, iar noi apreciem implicarea lor activă și dorința de a împărtăși experiența și expertiza în domeniu. Inițiativa  marchează un efort pentru a face față provocărilor economice. Prin susținerea sectorului agricol din Moldova, contribuim în mod direct la întărirea economiei naționale, a menționat vicepremierul Vladimir Bolea.
 
În cadrul ședinței au fost discutate mai multe subiecte esențiale pentru dezvoltarea sectorului agricol din Moldova, inclusiv: tendințele actuale de pe piața cerealelor, reglementarea comerțului cu produse agricole și măsuri pentru protecția pieței interne de cereale, propunerea instituirii unui impozit unic aplicabil pe întregul lanț valoric agricol, perfecționarea și ajustarea politicilor de subvenționare în agricultură, crearea și funcționarea Camerelor Agricole ca entități de sprijin pentru agricultori, clarificări legate de modificările incluse în Legea privind gospodăriile țărănești, identificarea și planificarea acțiunilor strategice necesare pentru a facilita și îmbunătăți producția de cereale.
 
Următoarea ședință va avea loc în luna mai.
 
 
loading ...