LOCUITORII DIN NORDUL ȚĂRII VOR PLĂTI MAI PUȚIN PENTRU ENERGIA ELECTRICĂ

03 nov 2023
„Furnizarea Energiei Electrice Nord” SA a solicitat micșorarea prețului reglementat la energia electrică pentru consumatorii finali. FEE Nord a înaintat o cerere către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.  
 
Compania solicită un tarif de 2,9 lei pe kilowatt-oră (kWh). Asta ar însemna o scădere de 30 de bani față de tariful prezent.
 
Potrivit furnizorului, factorii obiectivi care au stat la baza cererii de ajustare a prețului de energie electrică sunt următorii:
  • Diminuarea valorilor indicatorilor macro-economici utilizați anterior la calcularea prețului reglementat de energie electrică în principal micșorarea cursului de schimb valutar.
  • Evoluția prețurilor și a volumelor de tranzacționare a energiei electrice pe piață ne-a permis să achiziționăm energia electrică la un preț redus.
 
Obiectivul nostru principal este de a asigura furnizarea energiei electrice la prețuri corecte și accesibile calculate în strictă conformitate cu metodologia de calculare stipulată în Hotărârea Nr. 65 din 23-02-2018.
De asemenea, menționăm că prețurile propuse pentru ajustare și care urmează a fi aprobate de către ANRE vor rămâne în vigoare până la stabilirea și aprobarea tarifelor pentru anul 2024, informează FEE Nord.
 
Ultima ajustare a tarifului pentru energie electrică a avut loc în iulie 2023. Atunci, ANRE a stabilit un tarif de 3,2 lei/kWh pentru consumatorii casnici.
loading ...