MAGNOLIA GRANDIFLORA: Planta cu flori uriașe și frunze veșnic verzi

28 mar 2024
Magnolia grandiflora este considerată a fi singura Magnolia veșnic verde întâlnită la noi. Ea păstrează foliajul extrem de aspectuos, de culoare verde închis, cărnos, cu frunze mari, ovale, pe tot timpul iernii. Are florile puternic parfumate și foarte mari și frumoase. Dar, necesită anumite condiții de îngrijire. Care sunt acestea, vedeți mai jos.
 
Magnolia grandiflora nu rezistă la temperaturi mai mici de -15grade și asta cu multă îngăduință. După unele studii, rezistă undeva între -5 și -10 grade. Se recomandă mai mult pentru creștere în ghivece, care să fie adăpostite iarna la locuri unde temperatura nu scade prea mult.
 

În cât timp crește magnolia grandiflora?

Magnolia grandiflora crește relativ repede, formând coroana chiar și după doar câțiva ani. Acest tip de magnolia formează un copac în adevăratul sens al cuvântului, atingand dimensiuni de peste 10 metri în înălțime și câțiva metri lățime. Nu este pretabil pentru grădini mici. Totodată face umbră intensă sub el.
 

Când înflorește magnolia grandiflora?

Înflorește în fiecare an, în vară și toamna, complet diferit față de celelalte tipuri de magnolia aclimatizate la noi. Florile sunt mari, putând ajunge și la 20-25cm diametrul, fiind albe. Grandiflora este foarte parfumată. Florile atrag foarte multe albine, fiind supranumită si magnolia de miere.


 

Magnolia Grandiflora – Îngrijire. Când se plantează

Îngrijirea unei magnolii veșnic verzi este ușoară, atâta vreme cât eliminați problemele legate de temperatură, descrise mai sus. Nu necesită tăieri, ea formându-și coroana singură. Puteți doar curăța ramurile uscate, în general toamna, deși chiar și acestea cad singure, odată cu vânturile mai puternice.
 
Dacă o cumpărați cu rădăcina nudă sau balot de pământ (crescută în pământ și extrasă mecanic), atunci se plantează doar toamna, târziu, sau primăvara devreme. Dacă o cumpărați crescută în ghiveci, atunci puteți planta magnolia grandiflora oricând în timpul anului.
 
Țineți cont că îi place cam orice tip de sol, dar trebuie să fie bine drenat, să nu băltească apa. În plus, are nevoie de mult îngrășământ pentru a produce flori de calitate, fie ea în ghiveci ori fie în grădină.
 
Boli și Dăunători – Magnolia Grandiflora
Acest tip de magnolie nu are boli deosebite sau dăunători specifici. Pot apărea diverse probleme de ciuperci (fungi) și probleme cu păduchii țestoși.
 
Puteți stropi cu un fungicid pentru înlăturarea ciupercilor, alternând între unul pe bază de cupru și unul pentru făinare și totodată cu un insecticid. Toate acestea, împreună cu instrucțiuni de folosire, puteți găsi la farmaciile fitosanitare.
 
Sursa: pepinierasibiu
loading ...