SĂPTĂMÂNA ACEASTA NE MAI RĂCORIM. Ce temperaturi vom avea, vedeți AICI

07 aug 2023
După un weekend fierbinte, săptămâna aceasta căldurile cedează din intensitate. Se întâmplă datorită unui front atmosferic care va aduce o răcorire, dar și izolat averse însoțite de descărcări electrice, spun meteorologii.
Vântul va sufla din nord-vest, slab până la moderat. Temperatura minimă a aerului noaptea va scădea până la +13, +18 grade Celsius. Ziua, maximele termice vor indica +24 grade la Briceni, +27 la Chișinău și +29 la Cahul. În a doua jumătate a săptămânii temperaturile cresc până la +30 de grade Celsius. Cum va fi vremea în Moldova, vedeți mai jos.
 
La Nord, pe parcursul zilei valorile termice vor indica +20, +22 de grade, ulterior, crescând până la +25 de grade Celsius. Noaptea, termometrele vor indica +11 grade Celsius. Marți va fi mai rece și va ploua.
 
La Centru, ploi sunt prognozate doar pentru ziua de luni. Maximele zilei vor oscila între +25 și +28 de grade Celsius. În timpul nopții, vor fi +14, +16 grade Celsius. Și aici, marți va fi mai răcoare.
 
La Sud, ploi cu descărcări electrice se așteaptă în ziua de luni. În restul perioadei va fi cer variabil și temperaturi cuprinse între +27 și 30 de grade Celsius. Minimele vor indica +16, +18 grade Celsius.


 
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a făcut prognozele pentru recolta de porumb din acest an. Astfel, specialiștii spun că roada medie pe țară, în anul 2023, va constitui 30-34 сh/ha de porumb (roada medie în ultimii 10 ani a constituit 36 ch/ha).
loading ...