METEO. Începem săptămâna cu +15 grade, dar o încheiem cu -5 grade Celsius

12 feb 2024
În următoarele 7 zile, temperaturile vor fi în scădere, dar, rămân mai înalte decât norma pentru această perioadă. Izolat, sunt posibile ploi de scurtă durată. Cerul va fi, în mare parte, noros. Se așteaptă intensificări ale vântului. În prima parte a perioadei, maxima zilei se va situa între +10 și +17 grade Celsius, coborând apoi la +3, -2 grade Celsius. Noaptea, temperaturile scad de la +5, +10 la 0, -5 grade Celsius. Cum va fi vremea în Moldova, vedeți mai jos.
 
La Nord, luni vor fi +12 grade ziua și +5 grade Celsius în timpul nopții. Ulterior, temperaturile scad treptat: +8 grade – marți, +5 grade – joi și -2 grade Celsius în week-end. Noaptea, valorile termice vor indica +5, -5 grade Celsius. Luni, marți și miercuri, posibil să plouă.
 
La Centru, maximele zilei vor coborî în ordinea:+15 grade, +11 grade, +5 grade, ajungând la +1 grad în week-end. Noaptea, se vor înregistra +8, -2 grade Celsius. Ploi se așteaptă miercuri.
 
La Sud, de asemenea, temperaturile scad cu 10 grade Celsius până la final de săptămână. Astfel, la începutul perioadei, se vor înregistra +17 grade ziua și +10 grade noaptea, care vor coborî până la +3, și o grade Celsius.
 
Condițiile agrometeorologice prognozate în această perioadă vor fi satisfăcătoare pentru iernarea culturilor de toamnă și plantațiilor multianuale. Temperaturile ridicate prezintă risc de apariție a dăunătorilor în cultura de rapiță.
loading ...