MINISTERUL MEDIULUI ARE UN NOU MINISTRU: Sergiu Lazarenco a depus jurământul

15 mar 2024
Noul ministru al Mediului, Sergiu Lazarencu, a depus jurământul de învestire, în prezența președintei Maia Sandu și a prim-ministrului Dorin Recean. 
 
Șeful Executivului a subliniat că printre prioritățile imediate ale Ministerului Mediului se numără accelerarea împăduririi, gestionarea deșeurilor și restructurarea Agenției Moldsilva. „Un alt obiectiv-cheie este avansarea pe agenda de negocieri cu Uniunea Europeană. Am încrederea că ministrul Lazarencu, împreună cu echipa ministerului, vor performa în acest sens”,  a menționat prim-ministrul.
 
Sergiu Lazarencu a fost prezentat angajaților Ministerului Mediului de către premierul Dorin Recean, care a vorbit despre importanța promovării politicilor de mediu, ajustarea acestora la rigorile europene și atenuarea impactului schimbărilor climatice, fapt care va aduce plusvaloare și domeniului agriculturii.
 
La rândul său, noul ministru a subliniat că mizează pe suportul echipei în activitatea sa: Sunt sigur că împreună vom face lucruri frumoase pentru mediu, cetățeni și întreaga țară.
 
Sergiu Lazarenco a fost numit în funcție după demisia fostei ministre, Iordanca-Rodica Iordanov, care a deținut funcția din toamna anului 2022, până în martie 2024.
loading ...