MINISTRA MEDIULUI, DEMISĂ DIN FUNCȚIE. Cine îi va lua locul, AICI

13 mar 2024
Ministerul mediului va avea un nou conducător. Iordanca-Rodica Iordanov, care a deținut funcția de ministră a mediului din toamna anului 2022, până în prezent, a fost demisă. Anunțul a fost făcut public de Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, pe pagina sa de Facebook. Noul ministru al mediului va fi Sergiu Lazarencu.
 
Anunț o schimbare în echipa guvernamentală. Portofoliul Ministerului Mediului va fi preluat de colegul Sergiu Lazarencu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Apreciez lucrurile începute la minister. În perioada următoare, este esențial ca proiectele importante de mediu să prindă un ritm accelerat, a declarat Recean.
 
Solicitată de reprezentanții presei, fosta ministră, Iordanca-Rodica Iordanov a declarat că decizia a fost una politică.
 
Este alegerea mea. Am depus cererea de demisie azi la Guvern. La ședința Guvernului nu am fost. Este o decizie politică, asta este tot ce pot să spun. Mesajul Premierului Dorin Recean nu l-am văzut, a menționat Iordanov pentru Realitatea.

Ulterior, Iordanca-Rodica Iordanov a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care mulțumește Premierului Recean pentru sprijinul acordat în perioada în care a fost la conducerea ministerului.

Astăzi, am depus cererea de demisie din funcția de ministru, o decizie de a mă retrage din Guvern pentru a mă concentra pe proiectele de viitor care îmi sunt aproape de inimă. Vreau să mulțumesc fiecărui membru al echipei cu care am colaborat, pentru dedicarea și efortul depus în fiecare zi. Mulțumesc și tuturor partenerilor și colaboratorilor noștri, care ne-au susținut în demersurile noastre. Nu în ultimul rând, vreau să-i mulțumesc premierului Dorin Recean pentru încrederea acordată și pentru sprijinul constant.

Retragerea mea din funcția de Ministru nu înseamnă un adio, ci un nou început. Voi continua să sprijin cauzele și proiectele în care cred, fiind convinsă că doar împreună putem construi o lume mai bună pentru noi toți, a scris fosta ministră.

 
loading ...