MOLDEXPO ARE UN NOU DIRECTOR: Zinaida Popa, președinta PAS

14 feb 2024
Moldexpo are un nou director, Zinaida Popa, președinta fracțiunii PAS în Consiliul Municipal Chișinău. Aceasta va asigura interimatul funcției de director general al SA Centrul Internațional de Expoziții. Zinaida Popa vine în funcție după ce Agenția Proprietății Publice a apropat cererea de demisie a fostului manager, Carolina Chiper, scrie Anticorupție.md
 
Zinaida Popa a fost numită în funcție pentru perioada de tranziție, până la anunțarea unui concurs public. Zinaida Popa va continua să fie și consilieră în Consiliul Municipal Chișinău (CMC).
 
După alegerile parlamentare din 2021, Zinaida Popa a acces în Parlament, dar a renunțat la fotoliul de deputat pentru a-și continua activitatea în calitate de vicepreședinte al Fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău.
 
Zinaida Popa este soția directorului interimar al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), Vasile Popa, numit în această funcție în 2020. El deținuse până atunci postul de director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat. În 2006, Vasile a fost decorat cu Medalia „Meritul Militar”, iar în 2023 i-a fost acordat gradul special de general-maior al SPPS. Potrivit Agenției Informaționale de Stat Moldpres, Vasile Popa a fost bodyguardul Maiei Sandu.
 
Carolina Chiper a fost numită director general al Moldexpo pe 18 mai 2020, până atunci aceasta a fost angajată a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.
loading ...