MOLDOVA, ÎN TOP 10 CELE MAI BUNE SPUMANTE DIN LUME

26 dec 2023
Încheiem anul cu încă un succes remarcabil! La cea de-a 21-a ediție a concursului Effervescents du Monde 2023, două vinuri spumante din Moldova au intrat în Top 10 al celor mai bune vinuri spumante din lume. Astfel, țara noastră s-a clasat înaintea unor țări renumite care produc spumante, precum Italia și Franța.
 
Asconi - Uneori - Glera - Brut Alb de la Asconi Winery și Maestro - Cuvée Blanc - Alb Brut de la A Priori Wine sunt spumantele ce au ajuns în topul clasamentului mondial.
 
Cea de-a 21- a confruntare internațională a celor mai bune vinuri spumante din lume, Effervescents du Monde , organizată de Forum Oenologie, a avut loc în perioada 28 noiembrie - 1 decembrie 2023 la Château des Ravatys, în regiunea viticolă Burgundia din Franța.
 
Acest eveniment anual este unul internațional. Anul acesta, au participat 19 țări, cu 470 de vinuri spumante. Peste 80 de experți internaționali, după o metodă strictă, au jurizat spumantele. După patru zile de muncă, arbitrii au acordat în total 156 de medalii.

loading ...