NINSORI SLABE ȘI GER. Cum va fi vremea în următoarele 7 zile, vedeți AICI

06 feb 2023
Caracterul vremii se modifică. Astfel, teritoriul țării va fi traversat de unele fronturi atmosferice, care vor aduce ninsori slabe. Săptămâna aceasta o începem cu fulgi în centrul și nordul țării și cu temperaturi negative în termometre. Treptat, vremea se răcește și mai mult, minimele coborând până la -10 grade Celsius în raioanele de Nord. Se pare că precipitații vom avea doar luni și marți, în rest, cerul se va menține noros, vântul va sufla slab, până la moderat.

Cei din nordul țării se vor bucura de iarnă adevărată, cu ninsoare și temperaturi sub zero grade inclusiv în timpul zilei. Aici, maximele vor oscila între -3 și -5 grade, iar noaptea, se vor înregistra -7, -10 grade Celsius.

Și la Centru va ninge luni, mercurul din termometre indicând -2 grade ziua în prima jumătate a săptămânii. De joi, acesta urcă până la 0, +2 grade Celsius. Minimele vor oscila între -4 și -7 grade Celsius.

La Sud precipitații nu se prevăd. Pe tot parcursul săptămânii, în timpul zilei, termometrele vor indica temperaturi cu plus: 0, +3 grade Celsius. Noaptea, acestea vor coborî până la -2, -5 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, culturile de toamnă se află în stare de repaus vegetativ. Temperatura minimă a solului la adâncimea nodului de înfrăţire a culturilor de toamnă (3 cm) a scăzut până la -1..+1ºC, fiind mult mai ridicată faţă de valorile critice (-15ºC).

La sfârșitul săptămânii, în jumătatea de nord a țării adâncimea de îngheț a solului a variat între 1 și 4 cm, iar în jumătatea de sud solul a fost dezghețat.
loading ...