PROGNOZA METEO. Crăciun cu ploi și +10 grade în termometre

02 jan 2024
Începem noul an cu temperaturi mai mari decât norma pentru această perioadă. +5, +12 grade Celsius se vor înregistra pe parcursul zilei. Noaptea, însă, temperaturile vor fi negative, coborând până la -6 grade la Nord, -3 la centru și -5 la Sud. Meteorologii transmit precipitații sub formă de ploaie pe întreg teritoriul țării. Vântul va sufla moderat, în unele zile cu intensificări. Cerul va fi, în mare parte, noros. Cum va fi vremea în Moldova, vedeți mai jos.
 
La Nord, maxima zilei se va situa între +5, +7 grade Celsius. Valorile minime vor oscila între -2 și -6 grade Celsius. Miercuri, joi și duminică de Crăciun va ploua.
 
La Centru, pe parcursul zilei vor fi +8, +10 grade Celsius. Noaptea, termometrele vor indica +1, -3 grade Celsius. De Crăciun, și aici va ploua.
 
La Sud, vor fi +10, +12 grade Celsius pe timp de zi. Minimele vor oscila între +2 și -3. De asemenea, cu precipitații sub formă de ploaie de Crăciun.
 
Temperatura minimă a solului la adâncimea nodului de înfrăţire a culturilor de toamnă (3 cm), a scăzut până la -1..+2ºC, fiind mult mai ridicată decât valorile critice (-15ºC). Condițiile meteorologice sunt favorabile pentru iernarea culturilor de toamnă și plantațiilor multianuale.
loading ...