ROMÂNIA, INTERESATĂ SĂ CUMPERE PORTUL GIURGIULEȘTI. Ce spune D. Recean?

20 feb 2024
Republica Moldova ar putea stabili un parteneriat cu România cu scopul de a dezvolta portul Giurgiulești. Premierul Dorin Recean afirmă că țara noastră poartă discuții cu România privind intenția statului vecin de a cumpăra Portul Giurgiulești.
 
Acum suntem la etapa de a analiza care sunt oportunitățile. Premierul Ciolacu a inițiat această discuție. Acum suntem la etapa de a analiza care sunt oportunitățile și care sunt investițiile suplimentare necesare pentru ca Portul Giurgiulești să fie suficient, să creștem capacitea, ca acesta să deservească toate fluxurile, pentru moldova la import/export, dar și pentru un eventual tranzit al mărfurilor din Ucraina, a declarat Prim-ministrul Dorin Recean în cadrul unei emisiuni TV, scrie UNIMEDIA.
 
Întrebat cum ar arăta acest lucru, premierul a menționat:
Acest lucru înseamnă un parteneriat între Republica Moldova și România pentru a dezvolta Portul Giurgiulești.
 
Premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit, în exclusivitate, despre intenția României de a cumpăra portul Giurgiulești din Republica Moldova, în contextul în care se preconizează că România va deveni un hub important în reconstrucția Ucrainei. Premierul spune că ministrul Transporturilor a avut discuții în acest sens cu BERD, care este proprietara portului.
 
Președinta Maia Sandu a venit cu un comentariu privind intenția României de a cumpăra portul Giurgiulești.
 
Există în continuare un litigiu acolo, care trebuie clarificat. Este o poveste lungă. Decizia e de partea BERD, a declarat șefa statului
loading ...