PAVEL FILIP, NOUL DIRECTOR GENERAL SÜDZUCKER MOLDOVA

11 mar 2024
La 11 martie, Südzucker Moldova anunță că Filip preia funcția de director general al companiei.
 
Până la avansarea în funcție, Pavel Filip a fost, timp de un an, membru al Comitetului de Conducere al întreprinderii. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al concernului german Südzucker AG la 1 martie. Filip îl va înlocui astfel pe Alexander Koss, care a fost speaker al Comitetului de Conducere a companiei mai bine de 20 ani, scrie Agora


 
În același timp, Rostislav Magdei va fi director de Producere, Anatolie Gorodenco – director Materie primă, Adrian Lipcan – director Vânzări, iar Doina Donici va fi director general adjunct și director financiar. Valerii Nicușor și Alexei Fortuna au fost numiți administratori ai subsidiarei Agro-SZM.
 
Am acceptat cu plăcere această propunere, deoarece munca mea în afaceri a fost întotdeauna legată de producție, iar mie îmi place să conduc astfel de procese.
 
Experiența în Guvern mi-a oferit o înțelegere mult mai complexă a mediului în care activează sectorul de business, dar și a modului în care se gestionează economia. Mă bucur să revin în domeniul afacerilor, a declarat Pavel Filip.
 
Compania moldo-germană Südzucker-Moldova activează în R. Moldova de 23 de ani. Din cadrul Südzucker Moldova fac parte fabricile de zahăr din Drochia și Fălești, care produc anual cca 100.000 tone de zahăr, și centrul logistic din Alexăndreni, cu o capacitate de depozitare de 40.000 tone de producție, precum și propria întreprindere de dezvoltare și producție agricolă – Agro SZM. Sudzucker Moldova produce peste două treimi din volumul total de zahăr din țara noastră.
loading ...