TADJIKISTAN AR PUTEA IMPORTA MATERIAL SĂDITOR DE NUC DIN MOLDOVA

14 apr 2023
Materialul săditor de nuc din Moldova ar putea fi exportat în Tadjikistan. Colaborarea moldo-tadjică poate avea loc după ce o gospodărie agricolă din raionul Fălești, care este specializată în producerea materialului săditor de nuc, de categorie biologică certificată, a fost vizitată de secretarul de stat, Vasile Șarban, împreună cu ambasadorul Republicii Tadjikistan, Nazrizoda Davlatali Haidar.

Diplomatul tadjic a rămas impresionat de cele văzute și s-a arătat interesat de a colabora cu gospodăria din Fălești. Astfel, s-a decis ca, toată informația dată să fie expediată instituțiilor  din domeniu, pentru inițierea unei colaborări.

Cooperarea cu Republica Moldova în domeniul agroindustrial este o prioritate pentru Republica Tadjikistan. De aici, interesul sporit pentru producția moldovenească, inclusiv, pentru materialul săditor, a menționat diplomatul.Importatorii de material săditor din Tadjikistan urmează să revină cu mai multe detalii referitor la o eventuală colaborare.

Oficialii au fost informați despre volumul de producere și oportunitățile de export, metodele utilizate la producerea puieților, calitatea solului și condițiile climatice necesare acestei culturi. De asemenea, antreprenorul a explicat și demonstrat procesul tehnologic și condițiile de producere a materialului săditor. Ulterior, s-au deplasat în câmp pentru a vedea condițiile de creștere a nucului, cât și schemele folosite la plantarea pomilor.

Relațiile bilaterale comerciale moldo-tadjice urmează a fi intensificate, având în vedere oportunitățile existente.
 
Top știri
Din aceeași categorie
Știri recomandate
loading ...