TÂRGUL INOVAȚIILOR PENTRU AGRICULTURĂ LA CHIȘINĂU

29 jan 2024
Universitatea Tehnică a Moldovei, Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii, sub egida Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului, în parteneriat cu furnizorii de tehnologii invită toți agricultorii să interacționeze cu profesioniștii din domeniu și să discute despre reziliența în agricultură prin tehnologii, abordând avantajele și provocările acestora.
 
Agenda evenimentului include cel puțin 20 de companii furnizoare de tehnologii în agricultură care vor participa la Târgul Inovațiilor, tururi la Agrotek Arena și un program complex de conferință cu participarea experților și partenerilor.
 
Subiectele puse în discuție reflectă impactul inovațiilor pentru reziliența agriculturii naționale: dronele agricole, sisteme ERP și tehnologii aplicate în asigurarea securității terenurilor și gospodăriilor agricole, stațiile meteo, sisteme de irigare controlate automat, sisteme de protecție pentru livezi, digitalizarea fermelor zootehnice etc.
 
Cei care vor să participe la eveniment sunt îndemnați să completeze formularul de pe următorul link: https://forms.office.com/r/umTVa1nDyC
 
Evenimentul va avea loc pe 06 februarie, începând cu ora 09:30, la Agrotek Arena (UTM, Facultatea Științe Agricole, Silvice și ale Mediului, str. Mircești 48).

Agrotek Arena este primul centru de inovație în domeniul tehnologiilor din agricultură, principalii săi beneficiari fiind studenți, profesori, agricultori și companii de tehnologii digitale. Arena deschide noi oportunități de cooperare și dezvoltare pentru studenți, profesori, agricultori și companii de tehnologii digitale, promovând astfel transferul de cunoștințe între mediul academic și industrie. Pe un teren deschis, 13 companii au instalat sisteme de irigare, de suport și de monitorizare pentru diferite culturi agricole. Iar în laboratorul Agrotek Arena sunt instalate sisteme integrate de gestiune a activităților agricole și a datelor, generând analize și recomandări pentru fermieri. Centrul de excelență reprezintă o investiție estimată la 3 milioane de lei.

 
loading ...