VINE GERUL. Meteorologii transmit -20 de grade Celsius

08 jan 2024
Din cauza influenței unui ciclon sudic și pătrunderea unei mase de aer polar, pe teritoriul țării noastre are loc schimbarea vremii. Astfel, se vor semnala condiții complicate ale vremii, vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și zăpadă. Pe firele electrice și crengile copacilor se vor semnala depuneri de lapoviță, izolat va viscoli, iar pe drumuri se va forma ghețuș și troiene. Vântul nord-vestiс va prezenta intensificări în rafale de până la 15-20 m/s. Temperatura aerului pe parcursul nopții va scădea până la -20 de grade Celsius, marți. Ziua, vom avea -3, -12 grade Celsius.
 
La Nord, săptămâna aceasta se așteaptă ger de până la -20 de grade Celsius pe timp de noapte, marți. În celelalte zile, vor fi -8, -15 grade Celsius. Ziua, mercurul din termometre va oscila între -3 și -12 grade Celsius. Pentru luni și joi, sunt prognozate ninsori.
 
La Centru, minimele vor oscila între -2 și -13 grade Celsius. În timpul zilei, valorile termice se vor situa între +1 și -5 grade Celsius. Luni, marți și vineri, va ninge.
 
A Sud, gerul va fi mai blând. Noaptea, se vor înregistra minime situate între 0 și -12 grade Celsius. Maximele zilei vor indica +2, -3 grade Celsius. Luni și marți va ninge.
 
Săptămânile trecute, temperatura medie a aerului a constituit +3,5..+7,0ºС, depășind valorile normei cu 5-8ºС, ce pe o mare parte a teritoriului se atestă o dată la 10-30 ani, iar izolat pentru prima dată din întreaga perioadă de observații meteorologice.
loading ...