VINURILE DE AUTOR, APRECIATE LA BERLINER WINE TROPHY

28 mar 2024
Vinurile de autor aduc o contribuție considerabilă la consolidarea reputației Vinului Moldovei la nivel internațional. 13 membri ai Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova s-au întors cu premii de la Berliner Wine Trophy, Winter Tasting 2024. Vinificatorii moldoveni s-au învrednicit cu 18 medalii de aur și 1 medalie de argint, atestând calitatea indiscutabilă a vinurilor de autor.
 
Fiecare medalie obținută este plus o dovadă a perseverenței membrilor asociației și dragostei pentru meseria și cultura vitivinicolă a țării, menționează Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova.

Vinificatorii premiați sunt: Terasele Hagimus, Vinum.md, Casa Vinicola Luca, GOGU Winery, Rizov Wines, IL Amor, DIVUS Winery, Enoteria Platon, Vinaria Poiana, Minis Terrios Wines, Crama Mihai Sava, Chateau At Mount, Crama Mircești.


 
Participarea vinificatorilor la concursul de la Berlin a fost posibilă datorită susținerii Proiectul USAID Moldova Competitivitate și Reziliență Rurală (Dezvoltăm Moldova Rurală). Organizatorii concursului au oferit posibilitatea țării noastre, pentru al doilea an consecutiv deja să participe gratuit cu încă 20 de probe de vin.
 
Amintim că Berliner Wine Trophy este unul dintre cele mai prestigioase concursuri de vinuri din lume, care se desfășoară de două ori pe an în capitala Germaniei, Berlin. Medaliile acordate la Berliner Wine Trophy sunt recunoscute pe plan internațional și atestă calitatea excepțională a vinurilor premiate.
 
 
loading ...