GOGOȘI, PLĂCINTE ȘI COVRIGEI PREGĂTIȚI LA SÂNGEREI. Dina Cosovan și-a lansat afacerea la 62 de ani

20 sep 2021
Ambiţia depăşeşte orice barieră şi nu există limite atunci când vorbim de vise. Este și cazul Dinei Cosovan din oraşul Sângerei care şi-a deschis o afacere la 62 de ani. A fost inspirată de gustul de peste Prut și, cucerită de covrigii, gogoşii şi plăcintele pregătite acolo, a decis să le aducă în Nordul ţării, mai exact în oraşul Sângerei. Astfel, femeia a deschis o covrigărie unde redă gustul authentic veritabil.
 
Mai întâi a apărut ideea de avea o afacere  după care visul a prins contur.  Dina Cosovan împreună cu soţul ei vor să-şi readucă acasă copiii de peste hotare, așa că s-au gândit să construiască un business și să-i motiveze să revină şi să muncească în ţara lor. Deplasările frecvente la prietenii din România le-au servit drept inspiraţie soţilor Cosovan. Şi-au cotinuat apoi obiceiul de a traversa mai des Prutul, doar că de această dată pentru a studia reţetele specialiştilor de acolo. Au revenit acasă cu ideea de afacere şi au şi pornit activitatea exact cu câteva zile înainte de a se institui în toată ţara carantina cauzată de virusul COVID-19. Au fost nevoiţi să întrerupă activitatea abia pornită, dar au reuşit să o reia la scurt timp. „Un asemenea impas la început de cale te decepţionează, dar nu te face să renunţi”, mărturiseşte femeia. Aşa că nu a lăsat mâinile-n jos, ci s-a pus pe treabă.


 
Plăcinte românești pregătite de mâini moldovenești
 
A continuat să lupte pentru visul său pentru a nu dezamăgi instituţiile care i-au oferit susţinere. Afacerea a beneficiat de un grant european în cadrul Programului „Femei în Afaceri”, care a însemnat o contribuţie enormă. Din banii primiţi, femeia a procurat utilajul necesar pentru producere şi a urmat cursurile de specialitate în România. „Suntem recunoscători pentru sprijinul financiar oferit de UE şi dorim să dezvoltăm afacerea astfel încât să fim motiv de mândrie. Până la urmă, scopul scuză mijloacele, aşa că orice greutate trebuie trasnformată în oportunitate”, a menţionat Dina Cosovan.
 
Acum activitatea patiseriei se află în plină desfăşurare. Femeia planifică să extindă afacerea şi îşi doreşte ca produsele ei să ajungă în cât mai multe locaţii din oraşul Sângerei, inclusiv în şcoli.
 


AGROMEDIA menționeză că Programul „Femei în Afaceri” a fost lansat în toamna anului 2016, având ca obiectiv promovarea abilităţii economice şi sociale a femeilor din zonele rurale prin reducerea inegalităţii de gen, creşterea şi dezvoltarea afacerilor, schimbarea percepţiei inovaţionale, sporirea accesului la resurse, servicii şi tehnologii. Programul este finanţat din bugetul de stat şi cofinanţat din fondurile UE.
 
Top știri

DIN BANII ADUNAȚI ÎN ȘASE ANI PESTE HOTARE, au cumpărat un lot de pământ și au plantat o livadă de prune. Povestea de succes a familiei Dercari din Sângera

27 oct 2021

OLGA NICOARĂ: „Datorită accesului la irigare, putem obține productivitatea dorită la hectar”

15 oct 2021

NINA RARANCEAN – AGRICULTOR DIN ÎNTÂMPLARE: „Important este să știi ce vrei și să te ții de asta”

13 oct 2021

ȘASE DECENII DE AGRICULTURĂ: La cei 82 de ani, Nicolae Micu este considerat ambasadorul culturilor organice

07 oct 2021

VINUL DE LA CRAMA MIHAI SAVA, O ADEVĂRATĂ POEZIE! Istoria micului producător de la Costești o savurați la Cămara Fest

05 oct 2021
Din aceiași categorie

AFINELE, “AURUL” DE LA PITUȘCA. Familia Zaharia cultivă minunatele pomușoare și vrea să își extindă afacerea

14 jul 2021

DOI FERMIERI DIN NORDUL ȚĂRII ÎN TOPUL “OMUL ANULUI 2020”. Cunoaște-i pe câștigători AICI

24 mai 2021

MURELE, POMUȘOARELE CU „GULERAȘE ALBE”. Familia Rău din Sipoteni le cultivă de aproape două decenii

19 jul 2021

MOMORDICA, LEGUMA CARE CREȘTE DOAR LA TRINCA. Fermiera Liliana Morari a plantat-o în premieră pe un lot de 40 ari

27 aug 2021

EDUCATOAREA CARE CREȘTE CRIZANTEME. Cristina Rusu din Budești e pe cale să dezvolte o afacere rezistentă cu parfum de flori

23 apr 2021

GOGOȘI, PLĂCINTE ȘI COVRIGEI PREGĂTIȚI LA SÂNGEREI. Dina Cosovan și-a lansat afacerea la 62 de ani

GOGOȘI, PLĂCINTE ȘI COVRIGEI PREGĂTIȚI LA SÂNGEREI

Dina Cosovan și-a lansat afacerea la 62 de ani

GOGOȘI, PLĂCINTE ȘI COVRIGEI PREGĂTIȚI LA SÂNGEREI. Dina Cosovan și-a lansat afacerea la 62 de ani

loading ...