BAYER EXPERT FORUM PORUMB – provocările anului, ultimele inovații și planuri de viitor

13 dec 2022
La final de an, după o pauză de 3 ani, compania Bayer a invitat fermierii din Republica Moldova la Bayer Expert Forum Porumb. Așa cum Bayer este lider la nivel mondial atât la capitolul sămânță, cât și produse de protecția plantelor atunci când vorbim despre porumb, agricultorii prezenți la eveniment au avut parte de informații extrem de utile și interesante.

Igor Cropacinschi, manager, Bayer CropScience, Republica Moldova:

Vă mulțumim că sunteți alături de noi astăzi, la Forumul dedicat porumbului. Cultura de porumb ne caracterizează nu doar ca cultivatori, dar și ca națiune, și ca popor. De asemenea, și pentru compania Bayer este o cultură foarte importantă.

Mihai Gheorghe, director comercial Bayer, România:

Porumbul este cultura cea mai importantă la nivel mondial. Piața de porumb atinge cifra de 25 de miliarde. Compania Bayer investește foarte mult în această cultură, în genetică, în dezvoltarea noilor hibrizi, care sunt adaptați pentru toate zonele geografice și pentru fiecare nevoie a fermierilor și, de asemenea, în produsele de protecție a plantelor, care și ele pot fi utilizate în toate tehnologiile de cultivare.

Gabor Raviczki, reprezentant Bayer, România, Bulgaria și Republica Moldova:

Ceea ce trebuie să facem în viitor este să producem mai mult, dar cu mai puțin și să facem lucrul ăsta într-un mod sustenabil. Am ajuns la recolta medie de porumb de 14 tone la hectar, iar potențialul pe care-l vedem în viitor este undeva la 20 de tone la hectar.

Producătorii agricoli aleg an de an hibrizii de porumb Bayer/Dekalb, pentru că aceștia oferă producții de top în ani favorabili și pentru toleranța lor la condițiile de stres în ani dificili. Din experiența fermierilor, anul acesta, care a fost unul cu foarte multe provocări pentru cultura de porumb, hibrizii Bayer/Dekalb s-au dovedit a fi de top, cu cele mai înalte producții.

Compania „Vlados” SRL din raionul Edineț a semănat anul acesta porumb pe suprafața de 740 de hectare, 50% dintre care au fost cu hibrizii Bayer/Dekalb. Alexei Nuca, administratorul gospodăriei agricole, spune că cele mai mari recolte le-a avut cu Dekalb. Astfel, în anul 2023, 80% din suprafața de porumb a companiei îi va reveni hibrizilor Bayer/Dekalb.

Alexei Nuca, administrator SRL „Vlados-Agro”, Edineț:

Ca hibrizi, DKC 4917 a fost unul dintre cei mai buni, iar cu DKC 5092 am luat chiar și 10 tone la hectar. Aceștia au fost hibrizii campioni anul acesta. Noi suntem foarte mulțumiți.

Compania agricolă „Coron-Agro” SRL din Hâncești a ales anul acesta să cultive doar hibrizii Dekalb, pe suprafața de 200 de hectare. Administratorul, Andrei Nederiță, susține că nu regretă alegerea făcută, dimpotrivă, rezultatele au fost pe măsura așteptărilor.

Andrei Nederiță, administrator, SRL „Coron-Agro”, Hâncești:

Noi utilizăm majoritatea produselor Bayer, le aplicăm corect, astfel acestea sunt foarte eficiente. Chiar dacă a fost un an dificil, am avut rezultate bune atât la hibrizii timpurii, cât și la cei târzii.

Bayer este o companie ce are produse de calitate și soluţii pentru toți cei interesați în dezvoltarea agriculturii durabile. Toate produsele create de Bayer sunt aduse pe piață după o lungă cale de cercetare.

Informația adusă la Forumul Bayer a fost axată pe calitatea semințelor, parametrii de care trebuie să țină cont fermierii, schemele de protecție dar și factorii ce influențează eficacitatea produselor.

Pentru mai multe detalii, urmăriți materialul video.
loading ...