PESTE 100 DE FERMIERI S-AU ADUNAT LA „ZIUA CÂMPULUI” SYNGENTA

10 aug 2023
În data de 09 august 2023, compania Syngenta a organizat „Ziua Câmpului” în s. Văratic, r. Râșcani, la SC „Vapricom” SRL. Peste 100 de fermieri din r. Râșcani și din raioanele din apropiere au avut posibilitatea să viziteze lotul demonstrativ cu hibrizii de floarea-soarelui și de porumb, să vadă varietățile din “noua generație”, să profite de prezentarea portofoliului de porduse semințe rapiță și grâu, precum și a rezultatelor foarte bune de producție din acest sezon și a portofoliului performant și complet de produse pentru tratamentul semințelor de cereale.

Gazda evenimentului, Aliona Brânză, a salutat participanții la eveniment:
Sunt foarte fericită că Syngenta ne-a ales pe noi pentru un astfel de seminar. Încă de la începutul activității noastre, lucrăm cu Syngenta. Este o companie de încredere, au produse bune cu ajutorul cărora am obținut rezultate performante, fapt pentru care le mulțumim!Oleg Cojocaru, Director Vânzări Syngenta Moldova:
Syngenta este compania care își dezvoltă în continuu portofoliul de semințe și produse de protecția plantelor cu scopul de a răspunde cât mai bine nevoilor fermierilor din Moldova și provocărilor cu care aceștia se confruntă.
Avem o ofertă completă de hibrizi de floarea-soarelui adaptați tuturor tehnologiilor de cultivare din Moldova, hibrizi cultivați pe scară largă la noi în țară, care sunt bine cunoscuți pentru potențialul foarte înalt de producție și toleranța înaltă la mană, precum: SY Onestar CLP și noul SY Michigan CLP adaptați tehnologiei Clearfield Plus, cu toleranță la M9; Suomi, Sumiko, Subaro și Sureli – hibrizi adaptați tehnologiei Express și varietățile High Oleic: Talento și Experto.


În acest lot avem și hibrizi care sunt în testare și pe care ne dorim să îi introducem în portofoliu: Subeo HTS – varietate HO adaptată tehnologiei Express; SY Futura AR – aici putem vorbi despre o nouă tehnologie care se lansează în România și în viitorul apropiat și la noi în țară.Fermierii au vizitat și platforma cu hibrizii de porumb.

Vitalie Ursachi, Reprezentant Vânzări Culturi de Câmp Zona Nord, a relatat:
Syngenta investește foarte mult în dezvoltarea portofoliului de hibrizi de porumb. Astfel, în lot, fermieirii au avut posibilitatea să vadă varietățile pe care mulți dintre ei le cultivă datorită caracteristicilor acestora și a producțiilor înalte și stabile pe care le oferă: SY Chorintos, SY Torino, SY Ignis și SY Minerva, precum și noii hibrizi din portofoliu: SY Pamplonahibrid timpuriu, FAO 290; Spectral – hibrid timpuriu, FAO 310.

Continuăm să testăm și să aducem în țară genetică performantă, adaptată condițiilor pedoclimaterice de la noi. Avem în lot două varietăți pe care le testăm și în alte regiuni: SY Gemini- FAO 350 și SY Fabio – FAO 400.”
 


Acum câțiva ani Syngenta a introdus în portofoliul de semințe și soiuri de grâu – Pibrac și SY Rocinante. Semințele beneficiază de tratament insecto-fungicid cu produsul Austral Plus, iar fermierii care cultivă aceste soiuri au remarcat vigoare foarte bună la răsăsrire, toleranță la boli, îmbunătățită comparativ cu alte soiuri și un potențial foarte înalt de producție. Ambele soiuri au conținut de proteină de calitate superioară.

Alexandr Gasanov, Inginer-agronom SC Vapricom SRL, reprezntantul gazdei evenimentului, ne-a comunicat:
Am cultivat în sezonul 2022-2023 soiul de grâu Pibrac de la Syngenta. Suntem foarte mulțumiți de rezultatele de producție care, ca și medie, au fost cu o tonă peste celelalte soiuri cultivate în ferma noastră. Cu toată sinceritatea îl recomand cultivatorilor de grâu, noi deja ne-am asigurat cu volumele necesare de Pibrac pentru a-l semăna și în sezonul 2023-2024. Vreau să menționez că 100% din suprafața de floarea-soarelui din gospodăria noastră este însămânțată cu hibrizii Syngenta. La cultura de porumb, în jur de 45% din suprafață este Syngenta.Alexandru Neamțu, Reprezentant Vânzări Cultura Mare Zona Centru, le-a prezentat fermierilor hibrizii de rapiță Syngenta:
SY Harnas  este un hibrid consacrat, cu rezultate înalte și stabile în ani cu diferite condiții de climă. În sezonul 2022-2023 cu SY Harnas s-au obținut recolte bune. SY Iowa este o varietate nouă, ramifică foarte bine, are o excelentă toleranță la scuturare și producții ridicate. Hibrizii de rapiță Syngenta, SY Iowa  și SY Harnas, se caracterizează prin: vigoare bună în toamnă, rezistență la îngheț, dezvoltare bună în primăvară, fac față presiunii bolilor și sunt toleranți la scuturare.

Victor Camerzan, Reprezentant Syngenta Zona Centru-Sud-Est, le-a vorbit fermierilor despre importante aspecte tehnologice de prelucrare a solului și importanța îngrășămintelor pentru valorificarea potențialului productiv înalt în culturile de cereale și de rapiță.Syngenta are un portofoliu complet de produse pentru tratamentul semințelor de cereale.

Alexandru Neamțu a menționat că tratamentul semințelor este un element cheie în tehnologia de cultură a cerealelor, iar alegerea unor produse eficiente pentru această lucrare asigură și o protecție bună a plantei.

La capitolul produse tratament semințe cereale avem un portofoliu complet: insecto-fungicidul Austral® Plus și două fungicide -Vibrance® Duo și Celest ® Extra, produse pe care mulți fermieri le-au utilizat deja și care au confirmat prin eficacitatea foarte înaltă. Recomandarea Numărul 1 este Austral® Plus - insecto-fungicid pentru tratarea semințelor de orz și grâu. Austral® Plus asigură combaterea excelentă a dăunătorilor de sol. Vorbim aici de viermii sârmă, dar și despre larvele gândacului ghebos. În plus, combate bolile din sol și de sămânță.Majoritatea fermierilor prezenți la eveniment au în câmp hibrizii și produsele de protecție a plantelor de la Syngenta și împărtășesc impresii frumoase despre experiența cu produsele Syngenta.Mihai Nedelciuc, director „Zgura-Agro” SRL, r. Drochia:
Cu produsele Syngenta lucrăm de când au apărut pe piața noastră. Folosim aproape toate produsele, începând cu semințe și terminând cu produsele pentru protecția plantelor, atât la culturile de camp cât și la livezi. Tratăm semințele de cereale cu Austral Plus și suntem forte mulțumiți. Produsele sunt de calitate, membrii echipei sunt foarte profesioniști.”
 
Poza de echipă - membrii echipei VERDE (Porumb și floarea-soarelui)
 

Informații detaliate despre toate produsele Syngenta, găsiți pe site-ul oficial al companiei. De asemenea, fermierii le pot adresa întrebări reprezentanților de vânzări ai companiei.
loading ...