SEMINȚE DE GRÂU DESTINATE CULTIVĂRII ÎN SISTEM ECOLOGIC. „Selecția” vine cu noutăți

27 mar 2023
Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția” va produce din acest an semințe de grâu de toamnă destinat cultivării pe terenurile agricole aflate în circuit ecologic.

Astfel, ICCC „Selecția” dispune în prezent de o suprafață de 30 ha de grâu de soiul „Numitor”, care, în corespundere cu reglementările naționale, va putea fi cultivat și pe terenurile certificate ecologic.

Acest lucru a devenit posibil după ce soiul de grâu „Numitor” a fost introdus în catalogul soiurilor de plante admise pentru cultivare în complexul agroalimentar al Republicii Moldova.Soiul „Numitor” este unul timpuriu, face parte din grupul ecologic de stepă al soiurilor de tip intensiv și a fost înregistrat în Republica Moldova în 2019. Are o talie medie de 82 cm și o rezistență mare la cădere, un conținut mediu de 11,9% de proteine în boabe și 27% de gluten, precum și un potențial genetic de 8,7 t/ha al producției de boabe în condițiile din Stepa Bălțului.

Pe lângă faptul că materialul semincer produs de ICCC „Selecția” este bine adaptat la condițiile Republicii Moldova, el oferă și avantaje legate de recomandările tehnologice, dar și de prețul de achiziție. 
 
Pentru detalii, contactaţi:
Boris BOINCEAN,
directorul ICCC „Selecţia”
Tel.: 069889054
bboincean@gmail.com
 
loading ...