SUA ESTE INTERESATĂ SĂ IMPORTE CEREALE ECOLOGICE DIN REPUBLICA MOLDOVA

30 mar 2023
SUA este interesată să importe cereale ecologice din Republica Moldova. Despre asta au discutat la minister reprezentanții mediului de afaceri care activează în domeniul producerii și exportului de cereale ecologice, împreună cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Pentru aceasta, Republica Moldova trebuie să inițieze demersuri în obținerea statutului de stat eligibil pentru exportul de cereale ecologice în SUA.

Viceprim-ministrul Vladimir Bolea spune că ministerul și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor vor demara procedurile necesare pentru inițierea exporturilor în SUA.

Autoritățile naționale își vor uni eforturile pentru dezvoltarea exporturilor de produse agricole către noi piețe cu potenţial de absorbţie. Sectorul agriculturii ecologice devine tot mai atractiv pentru fermieri, întrucât cererea de produse certificate ecologic este într-o continuă creștere, a subliniat oficialul.

Potrivit datelor oficiale, în Republica Moldova, exploatațiile ecologice sunt concentrate în mare parte pe cultivarea culturilor anuale cerealiere. În prezent,  suprafaţa culturilor cerealiere ecologice constituie circa 11 mii ha, reprezentând 1.62% din terenul arabil înregistrat în agricultura ecologică. Cea mai mare cantitate de cereale ecologice autohtone ajunge pe piața europeană.
loading ...