CE LEGUME PLANTĂM ÎN GRĂDINĂ ÎN LUNA AUGUST?

02 aug 2023
August este luna perfectă pentru a planta anumite legume pentru sezonul de vegetație de toamnă. Cele mai bune legume de plantat în august sunt, în general, cele de sezon rece, cu perioade scurte de timp până la recoltare. Culturile comune plantate la sfârșit de vară includ: morcovii, spanacul, mazărea, broccoli, ridichile și culturile de acoperire de iarnă. Plantele primesc un avans de la solul cald, temperaturile aerului și zilele lungi cu lumină solară, înainte de a crește în timpul lunilor mai reci de toamnă.
 
1. Morcovi
Morcovii pot fi plantați de la mijlocul verii, de obicei până la jumătatea lunii august, în majoritatea climatelor temperate. Morcovii plantați în această perioadă sunt adesea dintre cei mai dulci, mai ales dacă se coc în zilele mai răcoroase ale toamnei.
 
În timp ce semințele de morcov germinează oarecum imprevizibil, în general, germinarea este posibilă la o gamă largă de temperaturi, între 4°C și 35°C.  Asigurați-vă că solul este menținut umed până când răsadurile sunt vizibile pentru a încuraja germinarea semințelor mici de morcov. Păstrați patul fără buruieni dacă este posibil și udați profund în mod constant. Un amestec de îngrășământ organic sau compost de casă poate ajuta morcovii.
 
Morcovii răriți pot fi recoltați și savurați la începutul toamnei. Culturile ulterioare pot fi crescute la dimensiunea maximă înainte de recoltare. Orice morcov lăsat în pământ după primul îngheț dur poate continua să fie recoltat până la sfârșitul toamnei. Dacă temperaturile indică că pământul va îngheța în curând, acoperiți cu paie curate pentru a izola solul (preveni înghețul), pentru a permite recoltarea continuă până la începutul iernii.
 

2. Broccoli
Broccoli este o altă legumă iubitoare de frig care poate fi plantată în august. Green Magic Broccoli este o varietate excelentă pentru plantarea în august. Acest tip de broccoli este tolerant la căldură și poate fi cultivat mai devreme toamna decât majoritatea soiurilor. Acest broccoli rapid durează doar 55 de zile până la maturitate, ceea ce înseamnă că o plantare la începutul lunii august ar fi gata la finalul lunii septembrie.
Cele mai multe tipuri de broccoli (cum ar fi minunatul Imperial Broccoli) durează mai mult de 70 de zile pentru a se maturiza. În general, plantați semințele de broccoli în grădină cu 10 până la 12 săptămâni înainte de data medie a primului îngheț de toamnă în zona dvs. locală.
 
Plantele de broccoli cresc cel mai bine atunci când solul este menținut umed până când răsadurile sunt bine stabilite. De asemenea, acestor plante le place să se hrănească cu compost de casă sau îngrășăminte organice de înaltă calitate.
 
3. Salată verde
Salata verde este o cultură de bază pentru sezonul rece, care poate fi însămânțată pe tot parcursul lunii august pentru recoltele de toamnă. Este, de asemenea, destul de ușor să crești din semințe (și pachetul de semințe poate fi salvat și însămânțat în mai multe puncte de-a lungul anului). Tipurile de salată verde care sunt „tăiate și revenite” sunt de preferat, deoarece pot fi recoltate de mai multe ori.
 
Amestecul de salată Baby Leaf este o alegere excelentă pentru salata verde plantată în august. Acest soi cu creștere rapidă are o dată de maturitate de numai 30 de zile, ceea ce înseamnă că o plantare la începutul lunii august este gata pentru prima recoltă la mijlocul lunii septembrie.
 
Semințele de salată verde sunt un alt tip de semințe mici care tind să germineze oarecum neregulat (mai ales dacă temperaturile sunt fierbinți). Aveți răbdare dacă vremea este caldă și mențineți solul frumos umed până când răsadurile sunt stabilite. Dacă utilizați un îngrășământ organic, aveți grijă să îl aplicați direct pe sol (nu pe frunze).
 
4. Castraveți
Castraveții sunt o cultură cu creștere rapidă care poate fi însămânțată la începutul lunii august pentru o recoltă de toamnă. Aceste plante iubitoare de căldură nu tolerează înghețul și, de obicei, sunt însămânțate doar pentru o recoltă de toamnă în climatele mai calde.
 
Castraveții cresc cel mai bine atunci când sunt sprijiniți pe structuri de spalier. Plantele de castraveți au nevoie și de multă umiditate pentru a se dezvolta. Udă-le în mod constant.
 
5. Ridichile
Ridichile sunt o cultură de legume minunată de plantat în grădină pe tot parcursul sezonului de creștere. Sunt, în general, cultura cu cea mai rapidă maturizare din grădină, chiar și mai repede decât salata!
 
În general, ridichile pot fi plantate în orice moment al lunii august, dar tind să crească cel mai bine după ce a trecut cea mai intensă căldură de vară. Aceste rădăcini cresc cel mai bine atunci când sunt însămânțate direct în sol afânat, unde au loc să crească.
 
Ridichile cresc atât de repede încât plantele nu sunt adesea fertilizate. În schimb, pregătiți zona grădinii lucrând cu niște compost de casă înainte de plantare.
 
6. Conopida
Conopida este o legumă rezistentă, care este însămânțată în general la începutul primăverii și la începutul toamnei. Deși conopida poate părea dificil de crescut, merită să o încercați în timpul plantării în august (mai ales dacă nu ați crescut-o înainte).
Spor la grădinărit!
 
Sursa: Click
loading ...