STROPIREA POMILOR FRUCTIFERI PRIMĂVARA

28 feb 2024
Primele stropiri la pomii fructiferi se fac frecvent după tăiere, la finalul lunii februarie sau începutul lunii martie. Motivele pentru care această perioadă este propice stropirea pomilor fructiferi sunt date de temperaturile care ajung în jurul valorii de 5 grade Celsius şi se asigură un start bun al plantaţiei.
 
Stropirea pomilor primăvara are rolul de a combate păduchii țestoși - păduchele de San Jose, ouăle de afide, acarienii. Tratamentele aplicate începând cu luna aprilie, odată cu apariția primelor flori, combat monilioze, deformarea frunzelor, făinarea la piersic, antracnoza la cais, ciuruirea bacteriană și micotică, scrie Agro.basf.
 
Speciile de pomi fructiferi sunt atacate, pe tot parcursul perioadei de vegetație, de numeroși agenţi patogeni. Primul tratament protejează pomii fructiferi când aceștia se pregătesc să iasă din repaus vegetativ. Stropirea pomilor fructiferi primăvara, înainte de înmugurire, garantează dezvoltarea sănătoasă a pomilor fructiferi și recolte bogate, de calitate.
 

Schema de tratamente la pomii fructiferi primăvara

După efectuarea tăierilor (umflarea mugurilor) 1-10 martie: ulei horticol, un insecticid și un fungicid pentru păduchii țestoși – păduchele de San Jose, ouă de afide și acarieni etc.
 
Dezmugurit (buton verde) (10-25 martie): Zeamă bordeleză 1,2% pentru ciuruirea bacteriană și micotică, monilioze, deformarea frunzelor și făinarea (la piersic), antracnoza (la cais), ouă de acarieni
 
Buton floral (25 martie – 10 aprilie): fungicid pentru Ciuruirea bacteriană și micotică, moniliozele, deformarea frunzelor și făinarea.
 
La apariția primelor flori (10-25 aprilie): fungicid + insecticid pentru Ciuruirea bacteriană și micotică, monilioze, deformarea frunzelor și făinarea (la piersic), antracnoza (la cais), ouă de acarieni.
 
Înflorirea în masă (25 aprilie – 10 mai): fungicid + fertilizant foliar pentru Ciuruirea bacteriană și micotică, minilioze, deformarea frunzelor și făinarea (la piersic), viermele fructelor, minatoarele și defoliatoarele.
 
Scuturarea florilor (peste 90% flori scuturate): fungicid + insecticid pentru Ciuruirea bacteriană și micotică, minilioze, deformarea frunzelor și făinarea (la piersic), viermele fructelor, minatoarele și defoliatoarele.
loading ...