EDEN RESEARCH PLC ȘI CORTEVA AGRISCIENCE PREGĂTESC INTRODUCEREA ECOVELEX™ PE PIEȚELE DIN UE

17 jun 2023
Eden Research plc a solicitat autorizarea Ecovelex™ în UE, iar cererea urmează să fie depusă și în Marea Britanie, având Corteva Agriscience ca partener de distribuție. Eden este o companie cotată la AIM, care dezvoltă și furnizează soluții durabile pentru protecția culturilor, sănătatea animalelor și produselor de consum.
 
Dezvoltat pe parcursul a trei ani de Corteva Agriscience și Eden, Ecovelex este un nou produs pe piața de tratare a semințelor și are scopul de a înlocui substanțele chimice convenționale, interzise în UE și în Regatul Unit. Acest produs a fost creat pentru a contracara daunele produse de păsări - o cauză majoră a pierderilor înregistrate în cazul culturilor de porumb și a altor culturi.

Produsul de tratare a semințelor îi ajută pe fermieri să țină păsările departe de culturi, în siguranță
 
Ecovelex acționează prin modificarea sistemului olfactiv al păsărilor, producând un gust sau un miros neplăcut ce le îndepărtează, lăsând totodată semințele intacte și păsările în siguranță, libere să găsească surse alternative de hrană.
 
Acest produs are la bază substanțe chimice derivate din plante și este formulat cu ajutorul sistemului de microîncapsulare Sustaine® de la Eden, sprijinind fermierii în eforturile lor de a satisface cererile consumatorilor pentru o agricultură mai durabilă.
 
André Negreiros, EMEA Seed Applied Technologies Lead, în cadrul Corteva Agriscience:
 
După mai mulți ani de colaborare intensă și productivă, suntem foarte încântați de comercializarea Ecovelex. În fiecare an, fermierii înregistrează pierderi semnificative cauzate de păsări, iar recentele modificări de reglementare nu mai permit utilizarea metodelor convenționale de combatere a pagubelor.
 
Soluția pe care am dezvoltat-o împreună cu Eden vine în sprijinul fermierilor, oferindu-le o alternativă sigură și eficientă pentru protecția plantelor, folosirea substanțelor chimice vegetale reprezentând, totodată, un progres uriaș în materie de durabilitate. Echipa Eden a avut o contribuție excelentă, ajutându-ne să valorificăm această oportunitate extraordinară pe piață și așteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm această activitate pe viitor.
 
Sean Smith, CEO Eden:
 
Colaborarea din ultimii ani dintre Eden și Corteva Agriscience a fost extrem de productivă și sunt încântat să văd cum, în urma acestor activități, se materializează și primele rezultate comerciale reale. 
 
Împreună, aducem pe piață un alt produs sigur și eficient pentru tratarea semințelor, într-un timp aproape record, datorită unei colaborări eficiente și deschise și a unei abordări de tip „win-win”.  Ne vom bucura împreună de avantajele acestei colaborări de succes, dar fermierii vor fi cei care vor beneficia, de asemenea, punându-le la dispoziție un nou mecanism sigur și durabil de îmbunătățire a producțivității culturilor.
 
Eden a transmis dosarul și propunerea către Austria, Stat Membru Raportor Zonal din partea Uniunii Europene, care își asumă sarcina de a evalua produsul de protecție a plantelor. Examinarea și autorizarea pot dura între 18 și 24 de luni, fiecare stat membru al UE având, apoi, posibilitatea de a ratifica autorizația sau de a solicita informații suplimentare, înainte de a acorda autorizații locale.
 
Dincolo de proiectul de dezvoltare a Ecovelex, Corteva Agriscience și Eden au o colaborare constantă, desemnând Corteva ca partener de distribuție al Eden, în Franța, pentru produsul fungicid Mevalone®.
 
Despre Eden
Eden este singura companie din Marea Britanie cotată la bursă, care se concentrează pe biopesticide pentru o agricultură durabilă. Compania dezvoltă şi furnizează produse biopesticide revoluţionare şi tehnologii de micro-capsulare naturală pentru industria globală de protecţie a culturilor, de sănătate animală şi de produse destinate consumatorilor.
 
Produsele Eden sunt formulate cu ingrediente active terpene, bazate pe metaboliți naturali de apărare a plantelor. Până în prezent, acestea au fost utilizate, cu precădere, în cazul fructelor și legumelor foarte valoroase, crescând randamentul culturilor și vandabilitatea acestora, având o performanță egală sau mai bună comparativ cu pesticidele convenționale.
 
Eden este o companie listată pe piața AIM, admisă la tranzacționare pe 11 mai 2012 și care tranzacționează sub simbolul EDEN. În ianuarie 2021, a primit distincția „Green Economy Mark" de la London Stock Exchange, acordată companiilor listate la bursa din Londra care obțin peste 50% din veniturile lor anuale totale din produse și servicii cu o contribuție semnificativă în economia ecologică globală. Eden obține 100% din veniturile sale anuale totale din produse și servicii durabile. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați: www.edenresearch.com.
 
Despre Corteva
Corteva, Inc. Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) este o companie globală, pur-agricolă, cotată la bursă, care combină cea mai bună inovare, interacțiune personalizată cu clienții și execuție operațională pentru a livra, în mod rentabil, soluții pentru cele mai urgente provocări agricole. Corteva generează preferințe de piață avantajate prin strategia de distribuție unică, alături de un amestec echilibrat, la nivel global, de semințe, protecție a culturilor și produse și servicii digitale.
 
Alături de unele dintre cele mai recunoscute brand-uri din agricultură și oportunități tehnologice bine poziționate pentru a promova creșterea, compania și-a luat angajamentul să maximizeze productivitatea fermierilor, colaborând, totodată, cu părțile interesate din domeniul alimentar, pe măsură ce îndeplinește promisiunea de a îmbogăți viețile celor care produc și celor care consumă, asigurând progresul pentru generațiile viitoare. Mai multe informații pot fi găsite la www.corteva.com. 
 
Urmăriți Corteva pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter și YouTube
 
 
loading ...