FUZARIOZA SPICELOR – MOMENTE CHEIE PENTRU CONTROLUL CIUPERCII

17 mai 2023
În urma evoluției schimbărilor climatice din ultima perioadă și în baza prognozei meteo imediate, putem anticipa că va exista o presiune crescută de instalare a fuzariozei spicelor (Fusarium sp.) la cultura de grâu.

Fuzarioza este una dintre cele mai păgubitoare boli ale culturilor de cereale, iar infecția din perioada înfloririi spicelor de grâu este cea mai dăunătoare, provocând pierderi cantitative și calitative.

După înspicare, fuzarioza poate pune probleme serioase culturii de grâu, fiind cel mai sensibil moment, atunci când anterele cu polen sunt scoase în afara spiculețelor, iar hifele ciupercii pătrund în interiorul spiculețelor. Umiditatea crescută și stropii de apă favorizează dezvoltarea bolii.

Specialiștii recomandă aplicarea unui fungicid eficient, la momentul potrivit, pentru a controla această boală.Soluția BAYER, cu efect imediat, este aplicarea fungicidului Tilmor® EC 240, produs de referință la nivel european pentru controlul fuzariozei spicelor în cultura de grâu.

Tilmor® EC 240 conține substanța activă de înaltă eficacitate – protioconazo, cel mai nou reprezentant din grupa chimică triazoli, împreună cu substanța activă consacrată – tebuconazol. Tilmor prezintă proprietăți preventive, curative și eradicative, care și-i conferă un spectru larg de activitate.

Pentru mai multe detalii despre combaterea fuzariozei și produsele Bayer, contactați reprezentanții regionali:
Eugen Fetescu – Nord 068688476
Radu Raducan – Sud 069720006
 
loading ...