VIOREL BĂIEȘU: 2023 a fost un an dificil pentru grâul alimentar, noi am depășit această problemă

27 feb 2024
Viorel Băieșu este administratorul companiei agricole SRL Danistas-Plant, din raionul Briceni. Fermierul lucrează în jur de o mie de hectare pe care cultivă grâu, rapiță, floarea-soarelui, porumb și soia. Este adeptul inovațiilor pe care le testează în ferma sa pentru a decide, ulterior, care sunt potrivite pentru tehnologia de cultură pe care o aplică. În 2023, pentru prima dată a testat Biostimulatorul Utrisha N și fungicidul Verben de la Corteva. Rezultatele au fost peste măsura așteptărilor, susține agricultorul.

Avem o colaborare frumoasă cu echipa Corteva, care este mereu alături atunci când trebuie să facem față provocărilor din câmp. Corteva are întotdeauna soluții pentru toate problemele din câmp.
 
Fiind prezent la seminarele Corteva, m-a impresionat produsul Utrisha N. În 2023, l-am aplicat la grâu, rapiță, floarea-soarelui și porumb și am rămas impresionat de rezultate. La grâu, am ales să testăm produsul pe marginile lanului, lăsând mijlocul netratat cu Utrisha N. Astfel, am putut observa diferențele. Acestea au fost atât de calitatea grâului, cât și de cantitate. Anul acesta, a fost unul problematic pentru obținerea grâului alimentar, dar cu Utrisha N am reușit să depășim această problemă.
 
Din 400 de hectare de grâu ale gospodăriei, pe 300 a fost aplicat fungicidul Verben. Din cauza condițiilor meteo, nu a fost posibilă aplicarea produsului în termeni optimi, dar asta nu a influențat negativ dezvoltarea culturii.
 
Am avut anumite temeri că efectul nu va fi cel așteptat. Dar am avut o cultură frumoasă, cu spice sănătoase, fără nici un fel de boli. Dacă anii anterior, efectuat 3-4 tratamente la grâu, cu Verben, au fost suficiente doar 2 tratamente.
 
Recomand colegilor mei din agricultură Verben și Utrisha N pentru culturi viguroase și recolte frumoase. Eu voi merge cu aceste produse în continuare, menționează Viorel Băieșu.
 
Urmăriți Corteva pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter și  YouTube.
 
loading ...