VINUL ȘI LEVĂNȚICA: două pasiuni pe care Nicu Ulinici vrea să le transforme în tradiție

09 oct 2021
Ulinici Nicu este producătotul în care se bat două mari iubiri. Cea pentru creșterea levănțicăi și cea pentru producerea de vinuri.

Îi este greu să spună care prevalează pentru că atât afacerea parfumată, cât și cea cu vinurile este aidoma copilului pe care îl crește, fac parte din el și nu-și imaginează că ar putea renunța la una din ele, ba din contra își dorește să le crească pe ambele.Nicolae este dispus să muncească mult. Își dorește ca numele Ulinici, care stă pe fiecare sticlă de vin produsă și îmbuteliată, să fie cunoscut și recunoscut nu numai în țară, dar, de ce nu, și în afara ei.

Afacerea cu vinurile a pornit în 2020 în satul Valea Trestieni din raionul Nisporeni, când cele 5 hectare de viță de vie au intrat în rod. Chiar din primul an de producere a reușit să deschidă și o mică cramă și să îmbutelieze 1300 de sticle de vin, în total șase tipuri două albe, un roze și trei roșii!

În timp ce alți tineri nu își văd viitorul aici, în Republica Moldova, Nicolae este sigur că feciorul său, micul Nicola, va fi și el vinificator și va duce mai departe tradiția vinificației, iar afacerea va dăinui decenii și secole. De altfel, tatăl îl ia cu el foarte des la producere, acesta simțindu-se aici mai bine ca pe un teren de joacă.


 
Vinul nu putea să poarte alt nume decât numele de familie „ULINICI” – o carte de vizită în care consumatorii să regăsească întreg efortul de plantare a viței de vie, de îngrijire și creștere a ei, de producere și păstrare a unui vin, care, deși este unul la scară mica, are valoare mare.

La 14 octombrie, în Parcul „Alunelul”, locuitorii capitalei vor avea minunata ocazie, în cadrul primului vernisaj dedicat micilor producători de vinuri, sprijinit de către „Asociația Micilor Producători de Vinuri” și „Federația Națională a Fermirilor din Moldova”, să descopere aceste vinuri speciale.Evenimentul, a cărui partener media este AGROMEDIA, va debuta la ora 9.00 și se va ține până la 17.00. Locuitorii capitalei sunt așteptați cu drag!
 
loading ...