VINUM ESTATE: vinul cu tradiții seculare, înrudit cu Zuckerberg, la primului vernisaj dedicat micilor producători de vinuri. Vezi detalii

08 oct 2021
Ce are în comun Mark Zuckerberg cu Vladlen Ujacov?

Atât străbunii creatorului facebook-ului, cât și producătorul vinului „Vinum estate” își trag rădăcinile din frumoasa țară Bulgaria. Dacă bunicul primului a emigrat din Bulgaria în 1940, Mark purtându-i chiar numele, străbunii lui Vladlen Ujacov au ajuns prin voia sorții în 1806 din nord-estul Bulgariei, în sudul Basarabiei.

Chiar dacă brand-ul „Vinum estate” este unul tânăr, rădăcinile îi sunt seculare. Vladlen ne povestește cu mândrie că deja de 9 generații familia lor nu se desparte de strugure. Din tată în fiu ei își împărtășesc cunoștințele și experiența bogată în cultivarea strugurilor și producerea vinului de calitate.Generația modernă a familiei lor are peste 25 de ani de experiență în acest domeniu, combinând tradițiile vinificației moldovenești cu cele mai avansate tehnologii mondiale în materie de vinificație.

Vinurile „Vinum estate” sunt întruchiparea solurilor fertile pe care le are Republica Moldova, a eforturilor nemărginite ale familiei Ujacov, dar și a sufletelor lor într-un singur pahar!

Recoltarea manuală, producerea la scară mică, dar extrem de responsabilă, le permite să aducă cunoscătorilor de vinuri aroma, gustul și prospețimea dăruită de terroire-ul „Vinum estate”.La 14 octombrie, în Parcul „Alunelul”, locuitorii capitalei vor avea minunata ocazie, în cadrul primului vernisaj dedicat micilor producători de vinuri, sprijinit de către „Asociația Micilor Producători de Vinuri” și „Federația Națională a Fermirilor din Moldova”, să descopere aceste vinuri speciale. De la „Fetească Neagră”, „Fetească Regală” până la „Sauvignon Blanc”, toate vor fi o adevărată descoperire pentru publicul larg.

Evenimentul, al cărui partener media este și AGROMEDIA, va debuta la ora 9.00 și se va ține până la 17.00.

Locuitorii capitalei sunt așteptați cu drag!
 
loading ...