VINURILE DIN MOLDOVA - PREMIATE CU 62 MEDALII DE AUR ȘI O MEDALIE „GRAND GOLD” LA BERLIN

22 mar 2023
Vinurile din Moldova au fost premiate cu 62 medalii de aur și o medalie Grand Gold, la ultima ediție a Berliner Wein Trophy — cel mai mare concurs de vinuri sub egida OIV. Este pentru prima dată când Wine of Moldova urcă „doar” la prima treaptă a podiumului, adică fără medalii de argint, transmite AGROMEDIA, cu referire la Finewine.

Purcari este vinăria cu cele mai multe vinuri medaliate din Republica Moldova. Zece medalii de aur, pentru toată seria Academia de Purcari, pentru vârfurile de gamă Negru și Alb de Purcari, pentru Ice Wine, Rose 1827 sau monosoiurile Malbec, Shiraz ori Feteasca Neagră de Purcari din seria Limited Edition.

Cea mai înaltă medalie – Grand Gold – a fost oferită vinăriei Fautor Winery, pentru cupajul Illustro Roșu 2016, Cabernet Sauvignon & Merlot. Alte 4 vinuri Fautor s-au ales cu medalii de aur.

Castel Mimi are 3 medalii, Chateau Cristi – 2 aur.

Dintre micii producători, s-au remarcat Divus Winery – cu 3 medalii; Carpe Diem cu Feteasca Neagră 2019 și Cabernet Sauvignon 2019; Gogu Winery – cu noul Pinot Noir; Novak – cu Pinot Noir și Sapervi; Equinox – cu Shiraz 2019, etc.

Berliner Wein Trophy s-a desfășurat între 25 februarie și 5 martie 2023. În competiție au fost înscrise peste 8 000 de vinuri din toată lumea, care au fost jurizate de peste 200 de experți în vinuri, reprezentând 41 națiuni.

Lista integrală a vinurilor medaliate poate fi găsită AICI.
Top știri
Din aceeași categorie
Știri recomandate
loading ...