MIEREA DUO FACE RAVAGII LA TÂRGURILE DIN ROMÂNIA. Secretul, AICI

29 mai 2023
Dănuţ Pintea şi fiul său, Adrian, din satul Vingard, comuna Şpring, sunt doi apicultori care produc și vând o gamă variată de sortimente de miere, propolis şi ceară. De la miere de salcâm la mierea cu nucă sau miere cu turmeric; de la miere de rapiţă la miere de zmeură; de la miere polifloră la miere cu propolis, cumpărătorii au avut de unde alege din produsele obţinute în stupina familiei din Vingard.

Pe eticheta fiecărui borcan sunt trecute informaţii despre miere. De exemplu, mierea cu turmeric ajută la cura de detoxifiere, îmbunătăţirea memoriei şi a funcţiilor cognitive, iar mierea cu scorţişoară la dureri de cap şi anemii. Apicultorul face şi cremă de miere, formată din trei tipuri, respectiv miere polifloră, de rapiţă şi de floarea soarelui.
 

Cum poți să pui două tipuri de miere în același borcan?

Un produs aparte este cel cu miere duo, cu două feluri de miere aşezate vertical în recipient.

Se pune una din ele mai devreme cu două – trei săptămâni, se cristalizează, se ţine la orizontală. După aia, o ridicăm şi completăm cu restul. Se pot consuma din acelaşi borcan două tipuri de miere, a explicat Dănuţ Pintea.Citește și: MIEREA MOV

Apicultorul spune că împreună cu fiul său realizează o gamă variată de produse, de la propolis, ceară, faguri, la amestecuri cu nucă sau cătină. Nu este o muncă ușoară, sunt multe nopți nedormite, trebuie să încarci, să descarci, ”mai avem probleme și cu ursul, ne mai ajută și el câteodată”.

Numele firmei este o combinație între numele de familie Pintea și denumirea în limba engleză a albinelor, „bees”:PinBees.

Pentru a avea o gamă atât de diversificată, este mult de muncă. Bărbatul ne-a spus că sunt nopţi nedormite, multe drumuri de făcut. „Dar e OK”, a adăugat apicultorul.De exemplu, pentru a obţine mierea de salcâm, apicultorul merge cu stupii la Ceru Băcăinţi, dar şi în alte judeţe – Timiş şi Vâlcea. Pentru cea de tei, merge în pastoral până în Caraş-Severin, iar pentru a obţine miere de rapiţă, până în Arad. Are şi miere de zmeură, pentru care trebuie să se deplaseze cu albinele în preajma unor pepiniere din Cluj.

Citește și: MIEREA - UN ALIMENT COMPLET

Ajungem acasă în octombrie, ne spune Dănuţ Pintea.

Apicultorul povestește că se ocupă de apicultură de vreo 15 ani, după ce a ajutat pe cineva să îşi transporte albinele. A citit apoi despre calităţile mierii şi a aflat că o miere naturală este ca un medicament.

Am început cu 3 roiuri daţi de cineva. Am ajuns la 120-130, încet, pas cu pas, tot mai mult. La început, am făcut doar miere polifloră. Apoi, am început să mergem prin ţară (în pastoral – n.a.). Nu poţi să faci dacă stai acasă. Dacă staţionezi, nu poţi să faci. Dacă mergi, faci treabă, spune bărbatul.

Citește și: MIEREA DE SALCÂM

Aşa a prins gustul şi acum îl are alături şi pe fiul său, Adrian, pasionat şi el de albinărit. Tânărul s-a ocupat şi de site-ul afacerii de familie, unde pot fi văzute toate sortimentele, iar cei doritori să îşi aleagă mierea preferată, fiind făcute livrări în toată ţara: „E o muncă frumoasă şi sănătoasă”, au concluzionat cei doi.

Sursa: Sebeș Info
loading ...