BANI PENTRU DEZVOLTAREA GAL-URILOR. Detalii, AICI

03 jan 2024
A fost anunțată lansarea Apelului II pentru depunerea cererilor în cadrul Programului LEADER. Programul are drept obiectiv finanțarea grupurilor de acțiune locală (GAL) și aprobarea strategiilor de dezvoltare locală. Banii sunt alocați din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural.
 
Perioada de depunere a cererilor este cuprinsă între 15 ianuarie și 23 februarie 2024.
 
Apelul de propuneri este destinat Grupurilor de Acțiune Locală din Republica Moldova, care funcționează în conformitate cu principiile abordării LEADER și dispun de o strategie de dezvoltare locală aprobată de adunarea generală a GAL-ului.
 
Potrivit programului, mijloacele financiare acordate în avans pentru sectoarele public, antreprenorial și civic nu vor putea depăși următoarele cuantumuri:
  • de minimum 40 000 de lei și de maximum 200 000 de lei – pentru un proiect investițional individual;
  • de minimum 100 000 de lei și de maximum 300 000 de lei – pentru un proiect investițional efectuat prin asocierea a doi și a mai mulți solicitanți.
 
Cererile se depun în conformitate cu punctele 10 și 11 din Regulamentul privind acordarea subvențiilor în avans pentru dezvoltarea locală prin implementarea Programului LEADER, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 277/2022, cu modificările ulterioare.
 
Termenul limită pentru depunerea cererilor electronice este 23 februarie 2024, ora 17:00.
 
Alocația financiară anuală din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru dezvoltarea locală prin implementarea Programului LEADER constituie un cuantum de până la 5%.
 
Lansarea acestui apel se conformează ordinului nr. 191 din 19 decembrie 2023, elaborat în concordanță cu Hotărârea Guvernului nr. 277/2022, cu modificările ulterioare, prin care a fost aprobat Regulamentul privind acordarea subvențiilor în avans pentru dezvoltarea locală prin implementarea Programului LEADER. Detalii suplimentare și informații legate de apel pot fi găsite pe pagina oficială a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare: (https://maia.gov.md/.../apelul-ii-al-programului-leader)
 
loading ...