10 FERMIERI AU BENEFICIAT DEJA DE CREDITUL AGRICOL DE URGENȚĂ

12 mar 2024
Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare în perioada 1-11 martie curent, au fost recepționate 13 cereri de garantare pentru Creditul Agricol de Urgență, instrument financiar destinat producătorilor de cereale. Programul care prevede acordarea de credite în valoare de până la 500.000 lei fiecărui solicitant, a înregistrat până acum o cerere totală de aproximativ 4,95 milioane lei. Din totalul cererilor depuse, 10 au fost deja aprobate.
 
Menționăm că, Creditul Agricol de Urgență este singurul produs de acest gen care beneficiază de o garanție din partea statului în valoare de 90%. Totodată, este unicul produs garantat de stat accesibil clienților băncilor comerciale din categoria substandard.
 
Băncile comerciale participante la program sunt responsabile pentru analiza detaliată a fiecărei cereri, conform politicii și procedurilor interne, cu admiterea criteriilor specifice categoriei substandard:
  • situaţia financiară înrăutățită;
  • întârziere la recuperarea plăţilor de la 91 pînă la 180 de zile;
  • fluxurile mijloacelor băneşti care constituie o garanţie personală (fidejusiune) estimate a fi insuficiente pentru executarea regulată a obligaţiunilor/executarea garanţiei;
  • sau alţi factori similari care constituie motive pentru clasificarea creditului ca substandard.
 
Produsul va fi disponibil și operațional până la data de 31 mai 2024.
 
loading ...