ROMÂNIA CERE INTERZICEREA IMPORTULUI DE MIERE ȘI CARNE DIN UCRAINA

16 jun 2023
România vrea să modifice lista cu produse ucrainești pentru care este interzis importul. În prezent, aceasta conține patru produse: grâu, porumb, rapiță și floarea-soarelui, iar Florin Barbu vrea să introducă mierea și carnea, transmite AGROMEDIA, cu referire la Agrointeligența.

Florin Barbu a subliniat că va solicita Comisiei Europene să accepte din partea României și alte produse care să fie interzise pentru importul din Ucraina.

Vreau să lărgesc lista de produse astfel încât fermierii români să poată să își comercializeze produsele pe care le scot pe piața din România, a spus ministrul propus.

Comisia Europeană a prelungit restricţiile pentru importurile de cereale din Ucraina până pe data 15 septembrie, iar Regulamentul Uniunii Europene a fost publicat în Jurnalul Oficial marți, 6 iunie. 

În 2 mai, Uniunea Europeană a impus restricţii până pe 5 iunie, pentru importurile de grâu, porumb, rapiţă şi seminţe de floarea-soarelui, provenite din Ucraina, în ideea de a diminua oferta în exces de cereale în Bulgaria, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia. Aceste ţări s-au plâns că cerealele ieftine din Ucraina fac producţia locală neprofitabilă. Executivul comunitar a precizat că în această perioadă, grâul, porumbul, rapiţa şi seminţele de floarea-soarelui, provenite din Ucraina vor putea fi vândute în orice altă ţară din blocul comunitar.
 
loading ...