ȘI FERMIERII ITALIENI PROTESTEAZĂ: Cu tractoarele la Roma

30 jan 2024
Germania, Franța, România, Belgia și acum și Italia. Protestul fermierilor împotriva politicilor Europei se răspândește și mulți politicieni au observat deja - va deveni una dintre temele centrale ale viitoarelor alegeri pentru reînnoirea Parlamentului UE.
 
Nu suntem împotriva guvernelor naționale - explică organizatorii. Problemele noastre sunt mai ales legate de deciziile de la Bruxelles, spun protestatarii.
 
Printre solicitările celor care ies în stradă se numără: celebrul „green deal”, importul de produse agricole din țările în care nu sunt în vigoare reglementări de producție și sănătate similare cu cele europene, constrângerile și stimulentele pentru necultivarea terenului, impozitarea, subvențiile reduse, scrie presa italiană
 
Citiți și: FERMIERII FRANCEZI: VOM BLOCA PARISUL. Protestele se extind în toată Europa

În Italia , fermierii care desfășoară activități independente se reunesc sub acronimul „Comitetul fermierilor trădați” (CRA). Aceștia protestează în apărarea agriculturii și teritoriilor, a muncii și a micilor afaceri și împotriva importurilor, sindicatelor, băncilor, chiar și a marilor confederații agricole.
 
Fermierii italieni protestează în: Frosinone, Latina, Torino, Reggio Emilia, Modena, Bologna, Florența, Milano, Roma, Caserta și Napoli, dar și în diverse orașe din Umbria, Sicilia și Puglia.
 
În ultimele ore, sute de tractoare au blocat drumuri sau tronsoane de autostradă. Cei peste opt mii de fermieri intenționează să continue protestul până la Roma. Amintim că fermierii din alte state UE protestează la Paris, București, Varșovia, Bruxelles.
 
În documentul către UE, întocmit de delegațiile italiene, franceze și austriece și susținute de cele ale Cehiei, Ciprului, Greciei, Ungariei, Luxemburgului, Lituaniei, Malta, României și Slovaciei, țările cer ca înainte de orice autorizare pentru comerț, Comisia Europeană să lanseze o consultare publică cu drepturi depline privind carnea de laborator.

Sursa foto: Agromedia
 
 
loading ...