400 DE AGRICULTORI VOR PRIMI BANI DE LA STAT ÎN CADRUL UNEI MĂSURI SUPLIMENTARE DE SPRIJIN

16 jan 2024
Fermierii din sudul țării, afectați de secetă și cei de la Nord, care au avut pierderi în urma furtunii din vara 2023 vor primi ajutor de la stat. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță că a finalizat procesul de analiză a datelor solicitate anterior de la direcțiile agricole raionale despre agricultorii care au semănat porumb și au fost afectați de seceta din vara anului 2023.
 
În baza informațiilor furnizate, MAIA a elaborat și a propus Guvernului să fie instituită o măsură suplimentară de sprijin și anume: alocarea sumei de 50 de milioane de lei către 405 agenți economici, dintre care 392 sunt crescători de porumb, iar alți 13 - sunt agricultori din nordul țării, care au înregistrat pagube considerabile pe terenurile agricole după furtunile și grindina din 25 și 26 iulie 2023. Potrivit MAIA, toți agricultorii dețin acte de constatare a pagubelor.

Citiți și: FERMIERII CU RECOLTELE AFECTATE DE FURTUNĂ CER AJUTORUL AUTORITĂȚILOR

Amintim că la sfârșit de luna iulie 2023, partea de nord a țării a fost lovită de o furtună puternică, care a smuls livezi din pământ, a distrus sere și plantații întregi ale fermierilor. Atunci, ministrul, Vladimir Bolea, a comunicat că situația va fi analizată și se vor căuta posibilități pentru ca fermierii care au fost afectați de calamități sa fie susținuți.
loading ...