CE FLORI REZISTĂ IARNA AFARĂ ÎN GRĂDINĂ? Vedeți AICI

29 dec 2023
Sezonul rece nu înseamnă neapărat lipsa totală de flori care să ne înfrumusețeze grădina. Găsiți în acest material 6 flori de grădină care rezistă iarna afară.
 

GaultheriaCunoscută și sub numele de „afin de iarnă” sau „strugurel de zăpadă”, rezistă în timpul iernii și poate supraviețui la temperaturi destul de scăzute. Gaultheria procumbens, care este cea mai cunoscută specie, este originară din America de Nord. Pentru a ajuta planta Gaultheria să reziste iernii, poți aplica un strat de mulci în jurul acesteia pentru a păstra temperatura solului și pentru a preveni fluctuațiile de temperatură. De asemenea, în situații extreme, poți proteja planta de vânturile puternice și de îngheț prin acoperirea ei cu un material de protecție.
 

Helleborus, trandafirul CrăciunuluiHelleborus, spânzul sau trandafirul Crăciunului sunt denumirile plantei ce nu doar că rezistă iarna, ci chiar înflorește de la sfârșitul lunii Decembrie până în Martie. Helleborus este foarte iubit fiindcă se îngrijește ușor chiar la tine acasă, rezistă la temperaturi scăzute până la -15℃ și surprinde prin florile apărute în cele mai întunecate perioade ale anului, când totul este înghețat. Se poate planta vara, chiar și toamna, în zone luminoase și se udă regulat în perioadele calde ale anului.
 

Skimmia Japonica sau Liliacul JaponezÎn ghiveci sau plantată direct în grădină, poți alege Skimmia Japonica care va rezista iarna la temperaturi de până la -15℃. Numită și Liliac Japonez, această plantă cucerește prin micile flori, dar și prin frunzele parfumate ce conțin uleiuri esențiale. Preferă solul ușor acid, bine drenat și se plantează în semi-umbră. Poate crește între 1 și 1.5m înălțime iar fructele roșii specifice vor rezista pe tot parcursul iernii, colorând grădina ta.
 
Iasomie de iarnă


Iasomia de iarnă este o plantă originară din partea de nord a Chinei, cu ramuri lungi ce dau aspect de plantă curgătoare, colorând în fiecare început de primăvară gardurile caselor. Și-a câștigat popularitatea, datorită rezistenței la temperaturi scăzute, dar și a florilor galbene ce apar înaintea frunzelor. Acest arbore foios se poate dezvolta foarte frumos și în ghiveci, ajungând la dimensiuni de 1-1.5 metri.
 
Calluna vulgaris


Calluna vulgaris este o plantă perenă, cu o creștere lentă și este des întâlnită în grădinile iubitorilor de natură. Numită popular și Iarba Neagră, aceasta este apreciată datorită florilor intens colorate ce rezistă chiar și la temperaturi scăzute, colorând curtea ta în cele mai frumoase nuanțe de roz și alb.
 
Erica


Erica gracilis face parte din aceeași familie cu Calluna și este o altă plantă perenă, ce înflorește pe timpul toamnei. De asemenea, planta poate rezista în ghiveci pe timpul iernii, florile colorând grădinile și în zilele cu temperaturi de -8℃ sau cu vânt.
 
Sursa: Flowertime 
loading ...